Volledig scherm
Adhesiebetuiging aan het adres van de Muizenstad © Facebook Corné de Nillus Fabrie

Dierenbeschermer publiceert haatreacties na tweet over Muizenstad op de kermis van Tilburg

TILBURG - 'Hoop dat jij ooit de kogel krijgt.’ ‘Wat is je adres? Gooi ik elke dag 20 dode muizen voor je deur.’ ‘Ga werk zoeken op de wallen, ontvang je misschien ook nog wat vlees.’ Veel langer is de lijst aan haatreacties die dierenbeschermer Karen Soeters via de sociale media ontving nadat zij een tweet over de Muizenstad op de kermis in Tilburg had geplaatst. 

‘Om één keer te laten zien hoe mensen hun ongenoegen uiten heb ik een selectie gemaakt uit mijn ‘fan mail’. Ik heb me beperkt tot de reacties die ik via privéberichten opgestuurd kreeg over 1 Twitterbericht, namelijk de muizenstad in Tilburg', schrijft Soeters op haar blog Animals Today.

Op de vraag of sommige reacties ook geen aanleiding zijn om aangifte bij de politie te doen, antwoordt Soeters: ,,Ik heb één keer melding gemaakt maar dit is op basis van één onderwerp en voor mij is dit zo ongeveer dagelijkse kost. Dus dan kan ik bezig blijven. Daarbij wil ik het politieapparaat niet belasten.”

Toegestuurd filmpje

Soeters twitterde ten tijde van de Tilburgse kermis een haar toegestuurd filmpje over de Muizenstad. Daaruit zou blijken dat de muizen te lijden hadden onder de temperatuur in de tent.

Het filmpje was voor de exploitanten aanleiding om definitief met rondreizen te stoppen. De eigenares van de attractie gaat mogelijk op zoek naar andere exploitanten.

Karen Soeters is oprichter van House of Animals en Animals Today en directeur van het wetenschappelijk bureau van de Partij voor de Dieren. 

Volledig scherm
Muizenstad kondigt op de Tilburgse kermis sluiting aan wegens actie dierenrechtenactiviste © Facebook Jan Ophuis

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.