In zijn eentje voor de camera geeft Joost Goesten sportinstructie voor het goede doel in Berkel-Enschot.
Volledig scherm
In zijn eentje voor de camera geeft Joost Goesten sportinstructie voor het goede doel in Berkel-Enschot. © Rudolf Robben

Digitale sportles brengt 450 euro op voor Berkel-Enschotse ouderen

BERKEL-ENSCHOT - Zaterdag stond Joost Goesten als sportinstructeur voor de laptop-camera om Berkel-Enschot voor het goede doel aan het sporten te krijgen. ,,Hier word je kampioen!”

Goesten (33) bedacht vanuit zijn vak als sportinstructeur de bootcamp en een ander het goede doel. Mensen kunnen via facebook of instagram live meedoen en via een vrijwillige bijdrage geld bij elkaar brengen om ouderen van Berkel-Enschot een aardigheidje te geven in deze tijd.

De les start om 11 uur vanaf het terras van het clubhuis van de hockeyclub. In zijn eentje werkt Goesten zich via verschillende oefeningen in het zweet, terwijl hij geen idee heeft of en hoeveel mensen mee doen. De hele familie Krebbers uit Berkel-Enschot doet wel mee. Moeder Sandra (43), vader Willem (43), Lotte (13), Pien (11) en Gijs (8) staan in de tuin klaar: laptop op de tuintafel, telefoon er naast voor de internetverbinding. ,,Onze kinderen hockeyen allemaal, dus wij doen mee.” vertelt Sandra. ,,Bovendien houden we zo contact met anderen en blijven we in beweging.” 

Gijs, Sandra, Lotte, Willem en Pien Krebber (vlnr) doen mee met de digitale sportles voor het goede doel in Berkel-Enschot.
Volledig scherm
Gijs, Sandra, Lotte, Willem en Pien Krebber (vlnr) doen mee met de digitale sportles voor het goede doel in Berkel-Enschot. © Rudolf Robben

Ze hebben al gedoneerd, de kids zelfs vanuit hun spaarpot. Het gezin is benieuwd naar de les. Lotte heeft al wat ervaring: ,,Ik heb al sportlessen via de computer gevolgd.” Pien heeft met haar team een filmpje gemaakt. Maar als de les begonnen is, is het toch wel even wennen. Gijs heeft het moeilijk: zijn broek zit te strak en zijn stuitje doet zeer tijdens de oefeningen. Ze worden vanaf het scherm flink aangemoedigd door instructeur Joost. ,,Kom op, tandje erbij. Hier word je kampioen!”

200 kijkers

Na afloop kijkt hij voldaan terug op bijna drie kwartier online sporten, waarbij ongeveer 200 mensen meekeken. Het aantal echte deelnemers is niet te achterhalen ,,Je weet niet of de kijker alleen is of met meerderen”, concludeert Goesten. ,,Ik kwam er in ieder geval wel achter dat uitleggen, aanmoedigen en tegelijkertijd meedoen wel zwaar is. En je kijkers verwachten actie, dus je bent continue actief.” Toch gaat er niks boven echt voor een groep staan. ,,Ik denk dat dit onderdeel wordt van de 1,5 meter maatschappij. Maar toch: je mist de vibe, de chemie van de groep. Daar kan geen scherm tegenop.”

Laptop op de tuintafel en de hele familie Krebber uit Berkel-Enschot kan meedoen aan de online sportles voor het goede doel in Berkel-Enschot.
Volledig scherm
Laptop op de tuintafel en de hele familie Krebber uit Berkel-Enschot kan meedoen aan de online sportles voor het goede doel in Berkel-Enschot. © Rudolf Robben

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.