Volledig scherm
PREMIUM
De Paleisring en het Willemsplein, onderdeel van het toekomstige Stadsforum dat hét plein van Tilburg moet worden. © Jan van Eijndhoven

Dit zijn de zes hete hangijzers rond hét nieuwe plein van Tilburg

TILBURG - Zwemt de gemeenteraad een fuik in door voor hét stadsplein van Tilburg nu al uitgangspunten vast te stellen? Nee, verzekert wethouder Jacobs. Maar hete hangijzers zijn er genoeg rond het Stadsforum. Een overzicht.

Het kan het meest prominente gebied van Tilburg worden: het Stadsforum (nu: Willemsplein en omgeving) en de aansluitende Koningswei (nu Koningsplein). De gemeenteraad moet komende maandag de uitgangspunten vaststellen voor de toekomstvisie.  Tijdens het voorafgaande debat dienden zich allerlei hete hangijzers aan.

  1. ‘Hier is je vrijheid en oppassen, dat is te gemakkelijk’, vindt de raadsman van R.
    PREMIUM

    ‘Hier is je vrijheid en oppassen, dat is te gemakke­lijk’, vindt de raadsman van R.

    TILBURG - Roy R. uit Tilburg had gesmeekt om hulp, van wie dan ook. Nadat hij het huis uit moest, en zijn moeder hem niet hielp aan zijn medicatie, ging het mis. Hij schold twee agenten helemaal verrot. Onder meer. ,,Maar ik geef het je te doen. Zo'n jongen, net 18, zonder inkomen, zonder dak, zonder medicijnen en die moet zich dan toch nog aan de regels houden. Bij Jeugdzorg en Reclassering zijn tekorten en wordt hij niet geholpen. Eigenlijk gênant dat het zo gaat", vindt zijn raadsman.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.