Volledig scherm
Rob Zoontjens. © Herrie in De Druiventros

Dochtertje Mieke (5) van Druiventros-eigenaar aan beterende hand na ernstig ongeluk klimrek

BERKEL-ENSCHOT - Het 5-jarig meisje dat donderdag gewond raakte na een incident met een speeltoestel bij een school in Berkel-Enschot, is aan de beterende hand. Volgens haar vader Rob Zoontjens, hoteleigenaar van De Druiventros, houdt ze geen blijvend letsel aan de val over. ,,Ze lijkt weer helemaal de oude te worden.”

Het meisje viel donderdagochtend op drie meter hoogte van een speeltoestel en kwam op haar hoofd terecht. Dat gebeurde in de gymzaal van basisschool St. Caecilia in Berkel-Enschot.

Schoolmedewerkers ontfermden zich over het meisje, waarna ze met spoed naar het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg werd gebracht. Vanwege de ernst van de situatie landde er een traumahelikopter in het dorp. Dat trok veel bekijks. ,,Even gingen alle toeters en bellen hier af”, vertelde een schoolmedewerker.

Het meisje moest ter observatie een nachtje in het ziekenhuis blijven. Gistermiddag mocht ze weer naar huis. Ze heeft een zware hersenschudding aan de val overgehouden. ,,Ze was op de dag van de val tot een uur of zes heel erg duf en praatte niet veel. Halverwege de avond begon ze weer op te knappen. Gelukkig.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.