Volledig scherm
PREMIUM
Popwerk, Veulpoepers © Willem Kuijpers

Documentaire RK Veulpoepers BV gaat in première: ‘De boel een bietje opnaaien’

HILVARENBEEK - Hoe de links-anarchistische folkband De Veulpoepers in 1976 kwam, zag, overwon. En uiteindelijk pijnlijk ten onder ging. Aan ego's, tegengestelde belangen en geld. Aanstaande donderdag 13 februari gaat de documentaire 'RK Veulpoepers BV: De Hippies van Beek' in première tijdens het DOCfeed filmfestival in Eindhoven. Oud-Veulpoepers voorman Zjef Naaijkens (67) geeft - net als in de film - zijn visie op het verleden. ,,Zo'n film haalt natuurlijk weer de nodige shit naar boven.”

De vingers wat strammer, de haren wat grijzer, de rimpels wat dieper. En, maar dat zie je niet direct aan de buitenkant, de anarchistische, links-socialistische idealen van de ex-Veulpoepers zijn met de jaren ook wat ingedamd. De Bossche regisseur Frank van Osch - zelf gefascineerd fan - stuurden de 'Poepers' voor zijn documentaire naar de schuur, de garage, de zolder en de kerk. Om het orgel te bespelen en het drumstel, de basgitaar en de bombardon weer af te stoffen. En meteen de 8 millimeter filmpjes, posters en pamfletten uit de oude dozen te halen. 

  1. Uitspraak Van de Wouw tijdens installatie nieuwe burgemeester van Hilvarenbeek ongepast, maar: ‘streep eronder’

    Uitspraak Van de Wouw tijdens installa­tie nieuwe burgemees­ter van Hilvaren­beek ongepast, maar: ‘streep eronder’

    HILVARENBEEK - Achteraf mag het eigenlijk geen naam hebben. En toch moest het gezegd worden maandagavond tijdens het presidium, zo vonden enkele fractiewoordvoerders in Hilvarenbeek. De toespraak van CDA’er Jan van de Wouw tijdens de installatie van de nieuwe burgemeester was niet helemaal gepast. ,,We hebben er goed over gesproken en de kou is uit de lucht", liet burgemeester Evert Weys zelf na afloop weten.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.