Niet de kat in kwestie.
Volledig scherm
Niet de kat in kwestie. © Thinkstock

Dode katten in vuilniszakken, politie Tilburg start onderzoek: ‘Kopjes waren ingeslagen’

UPDATETILBURG - Een medewerker van het BAT deed vrijdagmorgen tijdens zijn ronde door de wijk Armhoef in Tilburg een lugubere vondst: meerdere vuilniszakken met tien dode katten. De kopjes van de dieren waren ingeslagen, meldt de politie. Ze is een onderzoek gestart.

De vuilniszakken zaten in verschillende containers. Een buurtbewoner: ,,Ik zag in mijn container een stuk of zeven zakken zitten die niet van mij waren. Ik had ze er net uit gehaald toen de vuilniswagen aan kwam rijden.”

Een vuilnisman maakte een van de zakken open en daarin bleek een dode kat te zitten. ,,Bizar", zegt de buurtbewoner. ,,Het stonk verschrikkelijk en ze leken wel bevroren.” De politie denkt eveneens dat de katten ingevroren zijn geweest.

De medewerker van het BAT alarmeerde na de vondst in de Daendelsstraat zelf de politie. In totaal waren er twintig vuilniszakken, waarin ook kattenbakvulling zat.

,,We zijn op zoek naar getuigen die mogelijk iets hebben gezien of camerabeelden hebben", zegt een politiewoordvoerster. ,,Aanknopingspunten voor een opsporingsonderzoek.”

Katten gechipt

De dode katten zijn onderzocht op chips. Negen van de tien bleken gechipt, maar slechts één chip was nog actief. De politie verwacht de eigenaar te kunnen achterhalen. De woordvoerster: ,,De andere chipnummers zijn bij ons bekend. Mensen die hun kat kwijt zijn en het chipnummer hebben, kunnen via de wijkagent of het wijkteam navraag doen.” 

Volgens een buurtbewoonster werden er in de wijk sinds kort een paar katten vermist. Of de dode katten uit de wijk komen is niet bekend, ze kunnen er ook alleen zijn gedumpt. Toch zeiden diverse buurtbewoners vrijdagmorgen dat ze hun katten voorlopig binnen houden.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.