Volledig scherm
De auto kon uiteindelijk gestopt worden door een politieauto © Facebook/Politie Bergeijk, Eersel, Bladel, Reusel-De Mierden

Dollemansrit met snelheden boven de 160 km/u door Bladel en Reusel: ‘Auto kwam op drempel met vier wielen van de grond’

REUSEL/BLADEL - Een aantal dorpen in de Kempen waren in de nacht van zaterdag op zondag het toneel van een wilde achtervolging. De dollemansrit voerde door Reusel, Hulsel, Bladel, Hapert, Casteren en Hoogeloon. Er werden snelheden hoger dan 160 kilometer per uur bereikt op een weg waar maximaal 80 is toegestaan.

Het begon allemaal net nadat de kroegen in Reusel de deur op het slot draaiden. Agenten uit Veldhoven die op dat moment in Reusel waren, viel het op dat een auto met wel hele hoge snelheid wegreed uit Reusel richting Bladel. 

Vier wielen los

De politie wilde de auto controleren, maar het viel nog niet mee om een stopteken te geven. Toen dat uiteindelijk toch lukte, besloot de bestuurder daar niet naar te luisteren. Hij ging er met hoge snelheid vandoor. Op de Provincialeweg reed de auto harder dan 160 km/u, waar 80 is toegestaan. Inmiddels zaten meerdere politiewagens achter de snelheidsduivel aan.

De achtervolging ging door Reusel, Hulsel, Bladel, Hapert, Casteren en Hoogeloon. In al die dorpen werden snelheden gehaald die volgens de politie ‘ruim boven de toegestane snelheid lagen’. Op enkele drempels kwam de auto zelfs met vier wielen los van de grond. 

Verloren velg

Bij een manoeuvre om om te keren, verloor de auto een velg na een botsing met de stoeprand. Het was voor de bestuurder echter nog steeds geen reden om te stoppen. Pas meerdere kilometers later kon de auto door een politievoertuig gestopt worden. 

De bestuurder is meteen opgepakt en naar het politiebureau gebracht. Uit een blaastest bleek dat hij drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol op had. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kan een bekeuring verwachten.

Volledig scherm
De auto verloor een velg na een omkeermanoeuvre © Facebook/Politie Bergeijk, Eersel, Bladel, Reusel-De Mierden

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.