Volledig scherm
Doncurado houdt op met bestaan, na een verbouwing wordt het Club Jolie. © BeeldWerkt

Doncurado wordt Club Jolie: van Franse en Spaanse keuken, tot aan de Surinaamse en Japanse

Do  7 feb: Er gaat een nieuwe wind waaien door Doncurado, eentje uit alle windstreken. Van de Franse en Spaanse keuken tot aan de Surinaamse en Japanse. De zaak krijgt een totaal nieuwe inrichting plus naam: Club Jolie. ,,Het wordt een reis door de wereld.” 

Na zes jaar wordt er afscheid genomen van het bekende restaurant Doncurado. Althans: van de naam en het concept. Eigenaar Onno Jansen slaat samen met chefkoks Marvin Groeneveld en Rick van Zundert een nieuwe weg in. Doncurado wordt Club Jolie, waar de wereldkeuken centraal staat. 

Van een bekende Saoto soep uit Suriname, streetfood geserveerd in een bananenblad tot aan een mooi hammetje uit Spanje. Maar ook de oer-Hollandse gerechten worden nieuw leven in geblazen.

Nieuwe stap

Quote

Dit is een concept waar we allebei onze energie in kwijt kunnen

Onno Jansen

Het gaat lekker aan de haven hoor, vertelt Jansen. ,,Maar we willen vanuit de kracht van Doncurado een nieuwe stap zetten. Ik ben dit begonnen uit de liefde voor Spanje, nu willen we de gasten meer redenen bieden om naar ons toe te komen. Het wordt een ontmoetingsplaats voor mensen. Beetje rauw, divers, vernieuwend, net als de stad. Jolie is Frans voor blij en vrolijk, maar ook de tweede naam van mijn dochtertje.”

Club Jolie rolt voort uit de band tussen Jansen en Groeneveld. Ze werken al een paar jaar samen. ,,We hadden meteen een goede klik, onze visie op eten en drinken zit op één lijn. Dit is een concept waar we allebei onze energie in kwijt kunnen.”

Streetfood

Het concept kent veel gezichten. Mensen kunnen gewoon een voor-, hoofd- en nagerecht krijgent, maar er is ook een aparte streetfood-kaart voor bijvoorbeeld bij de borrel. Groeneveld: ,,Dan krijg je het eten in een banenenblad, gestoomd of lekker uit het vuistje. Op alle manieren opgediend, behalve op een bordje.” 

Je kunt er straks een bisque krijgen, maar ook gerechten uit de Surinaamse, Indiase en Marokkaanse keuken. ,,Sommige gerechten kun je met stokjes eten, sommige met de hand. Bijvoorbeeld als je brood met kerriedippers uit India bestelt. We hebben straks gerechten die in een stoommand aan tafel worden opgediend, dat zijn echte kunstwerkjes.” 

Mooie mix, alle smaken

Quote

De laatste tijd ben ik de smaken uit India, Suriname, China en Thailand heel erg aan het ontdekken

Marvin Groeneveld

Doncurado verdwijnt, maar de gedachte blijft, zo vertelt Jansen. ,,Werken met mooie wijnen en bieren en pure gerechten met ingrediënten die in de basis al heel mooi zijn.” Groeneveld: ,,Je ziet vaak in restaurants dat ze kerrie verkopen uit een potje van de Jumbo. Maar nee, zo werkt het niet. Voor echte kerrie moet je de juiste handelingen verrichten met de juiste ingrediënten. De laatste tijd ben ik de smaken uit India, Suriname, China en Thailand heel erg aan het ontdekken. Zelf ben ik afgestudeerd in de Franse keuken. Van al die smaken probeer ik een mooie mix te maken.” Hij lacht. ,,Het klinkt rommelig, maar het klopt allemaal aan het eind van de rit.”

Op 10 februari is de laatste Doncurado-dag, daarna gaat het restaurant vier weken dicht. De verbouwing duurt tot 8 maart. ,,In maart zijn we zes jaar geleden met Doncurado opengegaan, dus dat is ook wel symbolisch”, aldus Jansen. Het nieuwe restaurant is straks zeven dagen per week open voor lunch, borrel en diner.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.

Poll

Vuurwerk in Tilburg, welk scenario kiest u?

Vuurwerk in Tilburg, welk scenario kiest u?

  • Een centrale vuurwerkshow, alleen in het gebied daaromheen een verbod. (6%)
  • Een centrale vuurwerkshow, een vuurwerkverbod in de hele stad. (36%)
  • Vuurwerkshows op meerdere plekken in de stad, verder overal een vuurwerkverbod. (31%)
  • Doorgaan op bestaande weg: vuurwerk mag overal, behalve in enkele vuurwerkvrije zones. (27%)
1956 stemmen