Dongense brouwerij Opener brengt exclusief voor Efteling Hotel het biertje Hotel de Bottle.
Volledig scherm
PREMIUM
Dongense brouwerij Opener brengt exclusief voor Efteling Hotel het biertje Hotel de Bottle. © De Efteling

Dongens biertje Hotel de Bottle exclusief voor hotel De Efteling

DONGEN - Frank Wouters van de Dongense brouwerij Opener loopt met zijn hoofd in de wolken. Hij heeft een eigen bier ontwikkeld dat exclusief in het Hotel van de Efteling verkocht wordt. Hotel de Bottle heet de jongste brouwvrucht. ,,Wij zijn reuze trots, maar ook wat hoteldebotel.” 

Brouwerij de Opener is een kleine brouwerij aan het Veepad in Dongen. Frank Wouters bestiert hier de ketel van vijfhonderd liter, waarin hij sinds 2012 een tiental varianten op het huismerk Opener heeft gebrouwd. ,,We zoeken altijd een verhaal, bier als beleving en hebben zo ook de Efteling benaderd. Het is een fantastisch park en de naam van ons bier past bij de plannen voor het hotel dat de aankleding krijgt dat je in de wolken logeert. Ook ervaar je de verwondering bij elke bezoek aan de Efteling. Zo kwamen we op de naam”, lacht hij.  

  1. Geen cel maar taakstraf voor dodelijk ongeluk met jongen (14) uit Tilburg, bestuurder reed door rood licht
    PREMIUM

    Geen cel maar taakstraf voor dodelijk ongeluk met jongen (14) uit Tilburg, bestuurder reed door rood licht

    TILBURG - Een 24-jarige Tilburger hoeft van de rechtbank in Breda niet de gevangenis in nadat hij een op 25 juli 2018 een dodelijk ongeluk veroorzaakte op de Ringbaan-Zuid op de kruising bij het Willem II Stadion in Tilburg. Het doodrijden van de 14-jarige knul was wel zijn schuld, maar de rechtbank volstond met de maximale taakstraf van 240 uur en een rijverbod van een jaar.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.