Volledig scherm
Nieuwbouwproject Dongewijk bereikt het hoogste punt. © WonenBreburg

Dongewijk Reeshof bereikt hoogste punt voor 81 huurwoningen

TILBURG - De drie woonblokken van nieuwbouwproject Dongewijk steken inmiddels hoog boven het spoor in de Reeshof uit. Samen tellen ze 81 sociale huurappartementen. Donderdag werd het hoogste punt bereikt.

Voor WonenBreburg een moment om bij stil te staan, met friet voor de bouwvakkers.  ,,Vanwege de schaarste aan nieuwbouwlocaties is dit voor ons een belangrijk project", aldus Hans Pars, bestuursvoorzitter WonenBreburg. ,,Dit zijn extra huurwoningen voor mensen die niet op de particuliere woningmarkt terecht kunnen. We gaan ervan uit dat het voor de één- en tweepersoonshuishoudens waar het project zich op richt, straks een fijne plek is om te wonen.”

Appartementen meten 68 vierkante meter

Bedaux de Brouwer Architecten ontwierp het woonproject, gelegen aan de Overloonstraat nabij het treinstation. De appartementen van ongeveer 68 vierkante meter hebben twee slaapkamers en zijn verdeeld over drie dezelfde blokken. Ze zijn voorzien van duurzame maatregelen, zoals schilisolatie, extra zonnepanelen en aansluiting op de stadsverwarming.

De huurprijs bedraagt zo'n 600 euro per maand. De woningen worden medio 2020 opgeleverd. In de loop van volgend jaar opent de inschrijving. 

De huurwoningen zijn onderdeel van de taskforce betaalbaar wonen. Daarin werken de gemeente en de Tilburgse woningcorporaties samen om 800 tot en met 2020 betaalbare huurwoningen aan de voorraad  toe te voegen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.