Volledig scherm
recosntructie fataal ongeval bredaseweg tilburg zwarte polo © Cas Overzier

Doodrijder Bredaseweg verdacht van dood door schuld

TILBURG - De 24-jarige Tilburger die op 27 oktober 2016 op de Bredaseweg een Rijens echtpaar doodreed, wordt verdacht van dood door schuld. Dat bleek vrijdag tijdens een regiezitting in de rechtbank in Breda. Eerder sprak justitie nog over doodslag, een veel zwaardere verdenking.

Verdachte Faisal D., die zelf niet aanwezig was bij de zitting, zou volgens het OM roekeloos rijgedrag hebben vertoond. Uit het omvangrijke onderzoek, dat inmiddels is afgerond, zou blijken dat de Tilburger op het traject voorafgaand aan de botsing gemiddeld 72 kilometer per uur reed. Op de Bredaseweg en de Schouwburgring is 50 kilometer toegestaan.

De advocaat van de verdachte vroeg vrijdag om een aantal aanvullende, vooral technische onderzoeken. Die werden door de rechtbank grotendeels afgewezen. De verdediging mag nog wel een vragenlijst inleveren voor twee betrokkenen bij het onderzoek. Door deze aanvullende vragen is de geplande zittingsdatum voor de inhoudelijke behandeling op 1 februari niet haalbaar. Er is nog geen nieuwe datum vastgesteld.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.