Doolhof in Tilburg: Doloris licht een tipje van de sluier op

TILBURG - Doloris, het surrealistische doolhof dat verrijst in het voormalige postkantoor aan de Spoorlaan,  licht een tipje van de sluier op. In vijf korte filmpjes openbaart de organisatie steeds meer van het doolhof met veertig kamers en kamertjes die zijn ingericht door kunstenaars.

In het eerste filmpje vertelt organisator Joep van Gorp over Peristal Singum. Singum was het doolhof in Berlijn dat tussen 2010 en 2014 door vele duizenden mensen is bezocht. Van Gorp loopt door Berlijn en brengt een bezoek aan het café en club waar Peristal Singum was gehuisvest. Ook komen bezoekers van weleer aan het woord. Zij spreken van een hallucinerende ervaring die alle zintuigen prikkelt. 

Joep van Gorp zelf noemt het een trip zonder drugs. ,,Toen ik buiten stapte heb ik  anderhalf uur recht vooruit zitten staren. Het was voor mij zo’n intense beleving dat ik dacht; dit moet op meer plekken in de wereld.”

Dorolis is Peristal Singum 3.0 en een stuk professioneler. De kunstenaars zijn al maanden aan het bouwen. In het filmpje is te zien waar het doolhof komt en hoe een deel van de indeling zal zijn. 

Doloris gaat in mei open. De eerste kaarten zijn al te koop.

Volledig scherm
Doloris © Doloris
Volledig scherm
Doloris is gevestigd in het voormalig postkantoor aan de Spoorlaan © Doloris

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.