Volledig scherm
PREMIUM
Tilburgse student Youri Hoogewoning. © Foto via Youri Hoogewoning.

Door Youri (19) uit Tilburg sturen tienduizenden studenten Tikkies naar Mark Rutte: ‘Wij zijn de dupe van mislukt experiment’

TILBURG - Het begon als een grap. Hoogstens vijfduizend medestanders had hij verwacht, vooral vrienden en bekenden. Maar inmiddels hebben al bijna 50.000 studenten aangegeven dat ze Mark Rutte een Tikkie gaan sturen van hun studieschuld. Allemaal op initiatief van de Tilburgse student Youri Hoogewoning. De VVD reageerde woensdagmiddag op de ludieke actie.

Hoogewoning klinkt een uur later nog een beetje beduusd als hij - tussen de lessen door - vertelt over zijn plan. De student aan Fontys Hogescholen in Tilburg zette vorige week het Facebook-evenement Massaal Tikkies naar Mark Rutte sturen met onze studieschuld op. ,,Want de studenten die na het studiejaar 2015/2016 zijn begonnen aan een opleiding, zijn de dupe van het mislukte leenstelsel-experiment.”

  1. Organisaties spreken raad Goirle vanavond toe over aangekondigde bezuinigingen

    Organisa­ties spreken raad Goirle vanavond toe over aangekon­dig­de bezuinigin­gen

    GOIRLE - Nog voordat de burgerraadsleden vanavond iets mogen vinden over de voorstellen om te bezuinigen in Goirle, willen zes personen een voorzetje geven. Loek Sijbers van Factorium, Peter Kok van de Bibliotheek Midden-Brabant, Paul van Aanholt van schoolbestuur Edu-Ley, Marcel Konings van de Stichting Sportgroep Gehandicapten Goirle, Sanne Weustink van het Jan van Besouw en Piet Colpaart op persoonlijke titel komen inspreken.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.