Volledig scherm
Berkdijk Bloemen aan de Berkdijksestraat in Tilburg © Google Streetview

Doorstart voor Berkdijk Bloemen is een optie: niet in Oisterwijk, wel in Tilburg

TILBURG - Berkdijk Bloemen bezint zich na het faillissement op een doorstart in Tilburg. Voor de zaak in Oisterwijk zit dat er niet in. 

‘U kunt er op vertrouwen dat wij alle gemaakte afspraken nakomen', laat de zaak op zijn Facebook-pagina weten. ‘Wij zijn druk bezig om te onderzoeken om een doorstart te kunnen maken. Wij hopen u hier snel nader over te berichten.’

Er is veel bijval van klanten. ‘Het is toch ondenkbaar dat Berkdijk Bloemen na 60 jaar uit het Tilburgse straatbeeld verdwijnt', is een van de sympathiebetuigingen. ‘Geweldige zaak geweldige service.’

Samenloop van omstandigheden

Maaike van Santvoort, medewerker van curator Van den Wildenberg, bevestigt dat een doorstart in Tilburg tot de mogelijkheden behoort. De oorzaak van het faillissement ligt volgens haar in een ‘samenloop van omstandigheden'. De markt maakt daar deel van uit, net als persoonlijke omstandigheden.

Familiebedrijf

Berkdijk Bloemen is een ruim 60 jaar oud familiebedrijf. Eigenaresse Erica Tilemans, derde generatie, opende in 2013 een tweede zaak, tegenover het station in haar woonplaats Oisterwijk.

Volledig scherm
Berkdijk Bloemen, tegenover het station van Oisterwijk, is failliet verklaard. © Google Streetview

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.