Het Draaiend Huis stond dit jaar twee keer stil. In februari door de sneeuwval, daarna bleek er een kabel te zijn gebroken. Half maart viel het huis wederom stil: dat gebeurt automatisch bij harde wind.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Draaiend Huis stond dit jaar twee keer stil. In februari door de sneeuwval, daarna bleek er een kabel te zijn gebroken. Half maart viel het huis wederom stil: dat gebeurt automatisch bij harde wind. © DHAPS

Draaiend Huis draait dertien jaar: dwars door politieke stormen, maar niet door weer en wind

TILBURG - Het is een rituele dans: het Draaiend Huis komt stil te staan en Hans Smolders (Lijst Smolders Tilburg) stelt er vragen over. In februari en maart dit jaar hield het kunstwerk op met draaien. ,,De zoveelste vette rekening bovenop het jaarlijkse forse bedrag aan onderhoud”, zei Smolders recent over de reparaties. Tijd om de kosten eens op een rij te zetten: 

  1. Je zoons opvoeden tot fatsoenlijke mannen: elf tips van professionals

    Je zoons opvoeden tot fatsoenlij­ke mannen: elf tips van professio­nals

    Na de Boos-aflevering over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij talentenjacht The Voice zong het eensgezind rond op sociale media: Protect your daughters. Educate your sons. Daar ligt een schone taak voor ouders, verzorgers en docenten, maar hoe kunnen we ermee aan de slag? Rutgers-programmamanager Willy van Berlo en orthopedagoog Bryan van Dansik geven tips over hoe we jongens (en meisjes) al vroeg kunnen voorlichten.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.