Drama voor Tilburgs gezin nadat zoon frietpan aanzet: woning verwoest door brand

TILBURG - In een woning aan het Stuivesantplein in Tilburg is zondagmorgen brand uitgebroken. De benedenverdieping is daarbij compleet verwoest. Tijdens de brand trokken grote dikke rookwolken over de wijk Broekhoven.

Op nummer 81 wonen een vader en moeder met hun twee kinderen. Eén van de twee zonen was zondagochtend alleen thuis en wilde de frietpan gebruiken. Voordat hij er erg in had ontstonden er vlammen, die al snel oversloegen naar de partytent die buiten stond. Niemand raakte gewond. 

De brandweer was snel ter plaatse met meerdere voertuigen, maar kon niet voorkomen dat de benedenverdieping volledig werd verwoest. De bovenste etage liep alleen rookschade ook. Ook naastgelegen woningen liepen rookschade op.

Buurt

De buurt leeft intens mee met het gezin. Behalve een woning is het ook een werkplek. De moeder vangt er als gastouder kinderen op.  

Diane van Breugel, die op bezoek was bij haar moeder op het naastgelegen adres, belde 112. ,,We waren net paaseitjes aan het zoeken, toen ik de vlammen zag. 'Mama, je moet 112 bellen', zei mijn dochter. Maar toen had ik de telefoon al in mijn hand. Het is echt verschrikkelijk wat is gebeurd. Het zijn zulke lieve mensen.”

Volledig scherm
Woningbrand Tilburg © Persburo BMS / Jack Brekelmans
Volledig scherm
Woningbrand Tilburg © Persburo BMS / Jack Brekelmans
Volledig scherm
Woningbrand Tilburg © Persburo BMS / Jack Brekelmans

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.