Volledig scherm
'Black Velvet' van het Cambreur college, '9 Volt Battery' van De Nieuwste School, 'Underaged' van het Beatrix college en drie juryleden. © Jan Ophuis

Drie Tilburgse schoolbands door naar finale op festival Alegria

TILBURG - Bij Factorium vonden afgelopen zondag de voorrondes van de schoolbandcompetitie van stichting Alegria plaats. Zes schoolbands hebben hun talent laten zien, hiervan zijn er drie door naar de finale op festival Alegria op 30 mei.

De stichting probeert kinderen in de krottenwijken van Rio de Janeiro te helpen en een toekomst te bieden, maar wil ook jong talent in Tilburg stimuleren. Zo organiseert Alegria ieder jaar een schoolbandcompetitie. De zes bands, ‘Black Velvet’ (Cambreur College), ‘Underaged’ (Beatrix College), ‘Ukaladies’ (2College Durendael), ‘Future’ (Cobbenhagen Lyceum), ‘9 Volt Battery’ (De Nieuwste School) en ‘The Fourth Graders’ (basisschool Tiliander), gingen de strijd met elkaar aan.  

De uitslag

‘Black Velvet’, ‘9 Volt Battery’ en ‘Underaged’ zijn door naar de finale op festival Alegria op 30 mei (Hemelvaartsdag) in Bosvreugd. Daar nemen ze het nog eens tegen elkaar op voor de jury- en de publieksprijs.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.