Explosie bij Poolse supermarkt in Tilburg.
Volledig scherm
Explosie bij Poolse supermarkt in Tilburg. © ANP

Drie tips over aanslagen Poolse supermarkten, onder meer in Tilburg en Heeswijk-Dinther

AMSTERDAM - De aandacht in het programma Opsporing Verzocht voor de vijf aanslagen op Poolse supermarkten heeft vooralsnog drie tips opgeleverd. Dat meldt een politiewoordvoerder woensdagochtend.

 1. Aanslag op Poolse supermarkt in Tilburg, getuige hoorde meerdere daders praten
  Play
  PREMIUM
  video

  Aanslag op Poolse supermarkt in Tilburg, getuige hoorde meerdere daders praten

  TILBURG - Bij de Poolse supermarkt Warszawa XL aan het Paletplein in Tilburg is in de nacht van zondag op maandag rond 02.30 uur een explosief afgegaan. Daardoor is brand uitgebroken, die relatief snel geblust werd. Er zijn geen mensen gewond geraakt. Het is de vijfde aanslag op een Poolse supermarkt in korte tijd, de vierde op een zaak van dezelfde eigenaar. Die in Aalsmeer en Beverwijk waren van de familie Mahmoed.
 2. Bang voor aanslag? Dat waren ze bij de Poolse super in Tilburg niet: ‘Ik heb erger gezien’
  Play
  PREMIUM
  video

  Bang voor aanslag? Dat waren ze bij de Poolse super in Tilburg niet: ‘Ik heb erger gezien’

  Bang? Nee hoor, dat was Taha Mahmoud niet na de aanslagen op de Poolse supermarkten in Beverwijk en Aalsmeer. Er is meer nodig dan een paar bomaanslagen op winkels van zijn familie om hem van slag te brengen, zegt de medewerker van Poolse supermarkt Warszawa XL in Tilburg. Desalniettemin was de winkel waarin hij werkt maandagochtend doelwit van een vergelijkbaar explosief. Er is weinig meer van de zaak over.

In samenwerking met indebuurt Tilburg