Volledig scherm
Schaatsplezier in het winterparadijs op de Heuvel in Tilburg afgelopen december. © Jan van Eijndhoven

Drie weken schaatspret: voor het eerst overdekte ijsbaan op Anton Pieckplein in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Voor het eerst kan er eind dit jaar overdekt geschaatst worden op het Anton Pieckplein midden in Kaatsheuvel. Drie weken lang ligt er in het centrum een grote ijsbaan naast Het Klavier. 

,,We willen op 11 december 's avonds opengaan. Daags voor de Villa Pardoes WinterRun”, laat initiatiefnemer Piet den Hartog weten. ,,Ik doe het samen met de Stichting Pieckboom Kaatsheuvel. Komende maand gaan we het programma verder uitwerken.” 

IJspiste van 450 vierkante meter

Het moet volgens de organisatoren een echt schaatsparadijs worden, een winter wonderland voor jong en oud. In een enorme tent (1000 m²) wordt een ijspiste aangelegd van 450 vierkante meter. Voor de bezoekers zal de nodige eet- en drinkgelegenheid aanwezig zijn en uiteraard ontbreekt ook een koek en zopie-kraam niet. 

Overdag vrij schaatsen, 's avonds evenementen

De ijsbaan is dagelijks geopend. Overdag mag er vrij geschaatst worden en kunnen de scholen er terecht. Op veel avonden zullen er muzikale en sportieve activiteiten zijn, zoals disco-schaatsen voor de jeugd en bijvoorbeeld wedstrijdjes curling. 

Quote

We krijgen alle medewer­king van de gemeente Loon op Zand

Piet den Hartog, Initiatiefnemer overdekte schaatshal

Behalve voor iedereen toegankelijke evenementen krijgen bedrijven de mogelijkheid om 's avonds een borrel voor genodigden te houden. 

Dagkaart voor 3 euro

Een dagkaart gaat rond de 3 euro kosten. ,,Met de inkomsten uit entreegelden, bijdragen van sponsors en de omzet vanuit de aanwezige horeca moeten we voldoende opbrengst binnenhalen”, meent Den Hartog. 

Burgemeester meteen enthousiast

Over de vereiste vergunningen en bijkomende zaken die geregeld moeten worden, is al in vroegtijdig stadium met de gemeente Loon op Zand gesproken. ,,We krijgen alle medewerking. Burgemeester Hanne van Aart was meteen enthousiast.” 

Twee jaar geleden al ijsbaantje

Zoals ze twee jaar geleden ook spontaan reageerde op een brief van leerling Isolde van der Linden van basisschool Den Bussel voor een ijsbaantje op het Anton Pieckplein. Gemeente en brandweer zorgden er toen voor dat er in de open lucht geschaatst kon worden.  

Volledig scherm
Op 1 maart 2018 opende burgemeester Hanne van Aart samen met Isolde van der Linden het eerste schaatsbaantje op het Anton Pieckplein. © Archief BD

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.