Volledig scherm
Een automobilist die slingerend door Tilburg reed is aangehouden op de Nieuwe Bosscheweg. Zijn rijbewijs is ingenomen. © Politieteam Tilburg-Centrum

Dronken automobilist slingert door Tilburg, beledigt agent en moet nog duizenden euro's aan boetes betalen

TILBURG - Een 28-jarige automobilist is sinds de nacht van vrijdag op zaterdag zijn rijbewijs kwijt. Hij werd aan de kant gezet omdat hij slingerend door Tilburg reed, bleek onder invloed van alcohol te zijn, weigerde een blaastest en beledigde de agenten die hem controleerden.

Daarnaast bleek de man, zonder vast woon- of verblijfadres, nog voor duizenden euro's aan bekeuringen open te hebben staan. Ook was zijn auto niet verzekerd, laat de politie weten. Dat werd allemaal ontdekt toen hij aan de kant werd gezet op de Nieuwe Bosscheweg. De bestuurder is aangehouden en ingesloten op het politiebureau. Er wordt een proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

De auto is afgesleept en ter beschikking gesteld aan het CJIB.

  1. Twee overvallen op horecazaken binnen 10 minuten tijd in Tilburg, vermoedelijk schot gelost
    VIDEO

    Twee overvallen op horecaza­ken binnen 10 minuten tijd in Tilburg, vermoede­lijk schot gelost

    TILBURG - In Tilburg zijn vrijdagavond even voor 21.30 uur binnen 10 minuten tijd twee overvallen gepleegd op horecagelegenheden. Chinees afhaalrestaurant Ho-Ho aan het Pieter Postplein en een cafetaria De Vriendschap aan de Goirkestraat zijn overvallen. Aan het Pieter Postplein zou een keer in de lucht zijn geschoten. Het is nog niet duidelijk of het om een of meerdere daders gaat. Dat meldt de politie.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.