Een boer sproeit zijn land tegen de droogte. Diverse waterschappen stellen een verbod in om grondwater te onttrekken voor het beregenen en sproeien van weilanden.
Volledig scherm
Een boer sproeit zijn land tegen de droogte. Diverse waterschappen stellen een verbod in om grondwater te onttrekken voor het beregenen en sproeien van weilanden. © Rob Engelaar

Droogte gaat zorgen voor nog meer oppompverboden in waterschap De Dommel

BOXTEL - Waterschap De Dommel verwacht dat vanwege de aanhoudende droogte binnen nu en een week voor nog enkele stroomgebieden een verbod gaat gelden voor het oppompen van water uit beken en sloten. Voor het stroomgebied van Beekloop en Keersop geldt dat al sinds 7 mei. 

  1. Hangjongere had wel geslagen in Goirle, maar dat was noodweer: ‘Die man was gelijk agressief’
    PREMIUM

    Hangjonge­re had wel geslagen in Goirle, maar dat was noodweer: ‘Die man was gelijk agressief’

    GOIRLE/BREDA - Misschien dat ze inderdaad wat luidruchtig waren, die avond helemaal aan het begin van de coronacrisis in de Fraterstuin in Goirle. Daar stond het groepje waar de 21-jarige Tilburger bij hoorde wel om bekend. Dat hij iemand in elkaar heeft geslagen die een opmerking maakte over samenscholen terwijl dat niet mocht toen, dat zeker niet. ,,Die man was eerst agressief. Hij pakte me bij mijn nek.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.