Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Drugsdealer van 17 jaar aangehouden bij scootercontrole in Tilburg

TILBURG - Een 17-jarige drugsdealer is donderdagmiddag aangehouden in Tilburg. Hij had soft- en harddrugs op zak, meldt de politie Tilburg-Centrum. Agenten kwamen hier achter tijdens een bromfietscontrole in stadsdeel Oud-Zuid. Hierbij zijn ook twee andere aanhoudingen verricht.

De jongen was een van de eerste bestuurders die gecontroleerd werd. ,,Hij werd op heterdaad aangehouden in verband met het bezit van soft- en harddrugs”, aldus de politie. ,,De 17-jarige jongen bleek te handelen in de drugs. Korte tijd later werd er door ons een huiszoeking verricht. De jongeman is ingesloten op het politiebureau en het onderzoek loopt nog. 

Tekst gaat verder.

Volledig scherm
De scootercontrole in Oud-Zuid in Tilburg. © Politieteam Tilburg-Centrum

Controle

Ook een 17-jarige vrouw werd aangehouden bij de controle. Zij weigerde mee te rijden met een van de motoragenten en wilde haar identiteit niet opgeven. Ze werd onder protest aangehouden. ,,De snorscooter werd alsnog op de rollertest-bank gezet, waaruit bleek dat haar snorscooter veel te hard reed.” De 17-jarige kreeg hiervoor een bekeuring. Ze werd door haar moeder opgehaald op het bureau.

Een 22-jarige bestuurder die onder invloed van THC (wiet) achter het stuur zat van een auto, is ook aangehouden. Hij reed op ‘zeer hoge snelheid’ voorbij de controleplaats, aldus de politie.

In totaal werden er ruim dertig bromfietsers gecontroleerd. ,,Drie bestuurders reden zonder rijbewijs, zeven bromfietsen hadden een te hoge constructiesnelheid en een bromfietser werd bekeurd vanwege het vasthouden van een mobiele telefoon. Verder werd een elektrische scooter in beslag genomen. Deze was in zuid-Europa gekocht en nooit goedgekeurd om op de openbare weg te rijden.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.