Volledig scherm
Drugslab aangetroffen op woonwagenkamp aan Rugdijk, Tilburg © De Kort Media/Toby de Kort

Drugslabs Rugdijk Tilburg ontdekt door chemische lucht, tweede verdachte nog altijd spoorloos

TILBURG - De twee drugslabs die gisteren werden gevonden op een woonwagenkamp aan de Rugdijk in Tilburg, werden ontdekt door een chemische lucht in de buurt. Dat meldt de politie woensdagochtend. Eén betrokkene verstopte zich in de bosjes, maar werd opgepakt. Een tweede verdachte vluchtte, en is nog altijd spoorloos. 

De drugslabs bevonden zich in een woning en een berging ernaast. Ze waren allebei nog in werking. Agenten hielden een gewone controle in de buurt, toen ze rond 13.50 uur de chemische lucht roken. Daarom zijn ze binnengevallen. In het lab stonden meerdere jerrycans. Binnen werd amfetamine gemaakt. Hoeveel er precies in de labs gemaakt werd, moet de politie nog onderzoeken. De labs worden later opgeruimd. 

De bewoner van de woonwagen was een 47-jarige Tilburger. Hij verstopte zich eerst in de bosjes, maar kwam later tevoorschijn. Hij werd aangehouden. Naar zijn metgezel is met onder meer een politiehelikopter gezocht. Maar de man werd niet meer gevonden. 

Volledig scherm
Drugslab aangetroffen op woonwagenkamp aan Rugdijk, Tilburg © De Kort Media/Toby de Kort
  1. Rijkste Brabanders wonen in Alphen-Chaam, Tilburgers zijn het minst vermogend

    Rijkste Brabanders wonen in Alp­hen-Chaam, Tilburgers zijn het minst vermogend

    ALPHEN-CHAAM - Het doorsnee vermogen van Brabantse huishoudens is in 2018 gestegen, blijkt uit onderzoek van CBS. De toename komt vooral doordat woningen in waarde bleven stijgen. De Brabanders met het meeste vermogen wonen in Alphen-Chaam, terwijl in Tilburg juist de Brabanders met het minste vermogen wonen. De provincie is daarnaast goed vertegenwoordigd in de top tien van meest vermogende gemeenten in Nederland.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.