Volledig scherm
Tesla-topman Elon Musk. © ANP

Duizenden banen weg bij Tesla, gevolgen voor fabriek in Tilburg nog niet bekend

TILBURG - Tesla snijdt hard in zijn personeelsbestand. De elektrische autobouwer neemt afscheid van 7 procent van zijn vaste werknemers, zo werd vrijdag bekendgemaakt in een interne memo. Er werken bij het concern ongeveer 45.000 mensen. Wat de gevolgen zijn voor de fabriek in Tilburg is nog niet bekend. 

Het bedrijf van topman Elon Musk blijft verder, naast het resterende vaste personeel, werken met alleen zijn belangrijkste tijdelijke arbeidskrachten en toeleveranciers. Ook moet in de komende tijd de productie van de Model 3-sedan worden versimpeld zodat er meer auto’s van dat model van de band kunnen lopen.

Afgelopen jaar kwam er juist 30 procent meer personeel bij. In het verleden was er ook al eens een ontslagronde. Toen schrapte Telsa zo'n 9 procent van de banen. 

Met de nieuwe  stappen wil Tesla de kosten verlagen, zodat het Model 3 goedkoper geleverd kan worden. In een interne memo zei Musk verder dat Tesla in het laatste kwartaal van vorig jaar een winst in de boeken heeft gezet, maar iets minder dan een verslagperiode eerder. Het afgelopen jaar noemde Musk ,,het meest uitdagende uit de historie’'.

Meer bezuinigingen

Een ander bedrijf van Musk, ruimtevaartbedrijf SpaceX, gaf onlangs ook aan naar een ,,slankere organisatie’' te gaan. Volgens ingewijden tegen persbureau Reuters en de Los Angeles Times, moet hier ruim 10 procent van ruim 6000 medewerkers op zoek naar ander werk.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.

Poll

Vuurwerk in Tilburg, welk scenario kiest u?

Vuurwerk in Tilburg, welk scenario kiest u?

  • Een centrale vuurwerkshow, alleen in het gebied daaromheen een verbod. (6%)
  • Een centrale vuurwerkshow, een vuurwerkverbod in de hele stad. (35%)
  • Vuurwerkshows op meerdere plekken in de stad, verder overal een vuurwerkverbod. (31%)
  • Doorgaan op bestaande weg: vuurwerk mag overal, behalve in enkele vuurwerkvrije zones. (27%)
1601 stemmen