Volledig scherm
De logistiek in Midden-Brabant profiteert van online-aankopen, zoals bij Coolblue. Op de foto het mega-distributiecentrum in Tilburg. © ANP

Economie in Midden-Brabant draait als een tierelier

TILBURG - De zon schijnt volop in het bedrijfsleven en op de arbeidsmarkt. Midden-Brabant stevent voor dit jaar volgens de ING-bank af op nóg mooiere cijfers.

De economische groei komt naar verwachting uit op 3,4 procent, berekende de bank. Met dat cijfer draait deze regio mee in de Brabantse top. Alleen Eindhoven en omgeving doet het beter.

ING stelt vast dat de economie in Midden-Brabant zich sterker blijft ontwikkelen dan landelijk. ,,Ook op de arbeidsmarkt gaat het de goede kant op", meldt ING. De werkloosheid gaat voor het eerst in vele jaren weer onder de 5 procent zakken. Het aantal nieuwe vacatures steeg ruim 40 procent ten opzichte van een jaar terug. 

Midden-Brabant steekt de regio's Breda en Den Bosch in economische groei de loef af, al is het verschil niet groot. In Zuidoost-Brabant piekt de verwachte groei naar 4,6 procent. 'Ongekend sterk', aldus de bank. 

In heel Brabant gaat het met de bouwsector crescendo. Voor Midden-Brabant telt ook stevig mee dat de groothandel groeit. De opleving in beide sectoren vertaalt zich in een toename in logistieke activiteit. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.