Eén aanhouding na geëscaleerde burenruzie in Tilburg, recherche doet onderzoek bij woningen

videoTILBURG - De technische recherche doet donderdagochtend uitgebreid onderzoek in en rond de twee woningen in de Korhoenstraat, waar in de nacht van woensdag op donderdag een burenruzie escaleerde. Twee personen  van 63 en 35 jaar liepen bij die ruzie ernstige steekwonden op. De politie heeft een 60-jarige man aangehouden.

Twee woningen, vijf rijtjeshuizen van elkaar, zijn door de politie nog steeds met lint afgezet. Bij één van de twee woningen zijn de ruiten van de woonkamer en voordeur ingeslagen. De stoep ligt bezaaid met glas. Een omgevallen scooter en plantenbak liggen als stille getuigen voor de woning. Een buurvrouw hangt donderdagochtend met een sigaret uit haar slaapkamerraam en bekijkt de ravage. Of ze gezien heeft wat er vannacht is gebeurd? ,,Ik niet. Ik lag te slapen”, zegt ze, waarna ze snel het raam sluit.

Volledig scherm
Bij de woning in de Korhoenstraat waar woensdagnacht een ruzie werd uitgevochten, doet de technische recherche donderdag sporenonderzoek. © Jack Brekelmans / Persburo BMS

Grimmig

De buurvrouw moet een vaste slaper zijn. De ruzie tussen twee families, die volgens andere buurtbewoners al langer sluimerde, escaleerde in de loop van de avond volledig. Rond 21.30 uur kwam er bij de politie een melding binnen dat er vernielingen waren aangebracht aan een woning in de Korhoenstraat. Toen agenten zo'n twee uur later ter plaatse wilden gaan kijken, kwam er een nieuwe melding over een grote vechtpartij in de straat, waarbij zo'n tien personen betrokken waren. 

De politie, die met tien eenheden ter plaatse ging, trof een ‘grimmige situatie’ aan, met verschillende agressieve personen en mensen die in paniek waren. Beide ruziënde families hadden tijdens de vete versterking opgeroepen, waardoor de straat vol stond met auto’s. Agenten moesten de wapenstok gebruiken en een politiehond inzetten om de vechtende partijen en omstanders op afstand te houden. 

Steekwonden

In de woning met de vernielde ruiten troffen agenten twee mannen aan met steekwonden. Een derde man zou zijn geslagen met een slagwapen. De mannen met de steekwonden werden naar het ziekenhuis gebracht. Rond 02.00 uur ‘s nachts was de rust in de straat teruggekeerd, maar agenten bleven donderdag nog de hele dag toezicht houden.

Een 60-jarige man is aangehouden en zit vast voor verhoor. De recherche is een uitgebreid onderzoek gestart en probeert een beeld te krijgen van wat er zich precies heeft afgespeeld en welke rol de betrokken hebben gespeeld. 

Volledig scherm
Technische recherche aan het werk in de Korhoenstraat. © Jack Brekelmans / Persburo BMS
Volledig scherm
Technische recherche aan het werk in Korhoenstraat. © Jack Brekelmans / Persburo BMS

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.