Een dagje spook spelen op de Tilburgse kermis: ,,Ga weg of ik sla je!"

VIDEOTILBURG - Niks zo fijn als een flinke stoot adrenaline. Maar hoe werkt dat in een spookhuis? Waar schrikken de mensen van? Het BD nam de proef op de som en ging een middagje spoken bij spookhuis Thriller aan de Paleisring in Tilburg. ,,Mannen gillen meestal het hardst."

Naast me staat een man met bebloede kettingzaag. Als boven me het skelet is geëlektrocuteerd en een piepklein straaltje groen licht aanschiet, sta ik doodstil. Zodra ik het karretje van onder mijn wimpers in zicht krijg, beweeg ik me naar voren. ''WHAAA!" Het kleine meisje duikt nog dichter onder de oksel van haar vader en begint te huilen van schrik. ''Sorry!, Sorry!", roep ik achter ze aan. Ik zie dat mijn vriendelijk bedoelde glimlach blijkbaar nog angstaanjagender is terwijl de vader het meisje troost.

 1. De Reeshof is bijna jarig. Ik weet een mooi cadeau
  PREMIUM
  COLUMN

  De Reeshof is bijna jarig. Ik weet een mooi cadeau

  Theater Ludens. Daar stond ik gisteren. In Voorburg. Onder de rook van Den Haag. Ongeveer 40.000 inwoners telt Voorburg. Net iets minder dan de Reeshof. Maar wel een theater. En een mooi theater ook nog eens. Morgen ga ik naar een ander juweeltje. Theater Markant in Uden. Voor de dernière van de Udense Musical. Acht uitvoeringen in een dikke week, voor bijna 700 toeschouwers gemiddeld. Uden telt nog geen 42.000 inwoners. Net iets minder dan de Reeshof. Maar wel een theater. En wat voor een.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.

poll

Jordens Peters verdient per direct een plaats in de basisopstelling van Willem II

 • Eens (72%)
 • Oneens (28%)
408 stemmen