Voor inspiratie is er met name gekeken naar het drijvende zwembad Bassin de la Villette in Parijs, maar ook naar het Badeschiff in Berlijn (hier op de foto).
Volledig scherm
PREMIUM
Voor inspiratie is er met name gekeken naar het drijvende zwembad Bassin de la Villette in Parijs, maar ook naar het Badeschiff in Berlijn (hier op de foto). © REUTERS

‘Een drijvend buitenzwembad ín de Piushaven? Dat moet lukken’

Di 18 feb: In navolging van steden als Berlijn of Parijs, waar al zwembaden in rivieren drijven, wil de organisatie van Swim to Fight Cancer ook zo'n zwembad in de Tilburgse haven. ‘Omdat de gemeente al te weinig buitenzwembaden telt en sinds eind vorig jaar het zwemmen in de haven niet meer wordt gedoogd.’

Quote

We dachten: laten we de gemeente­raad een handje helpen

Kristel Scheffers

Pontons aan elkaar koppelen, een deel van de haven afbakenen, de bodem schoonmaken en op die manier een buitenzwembad creëren. Dat voorstel wil de organisatie achter zwemevenement Swim to Fight Cancer op de agenda van de gemeenteraad zetten. ‘Een buitenzwembad in de Piushaven? Dat moet lukken’, klinkt het. 

Voor inspiratie is er met name gekeken naar het drijvende zwembad Bassin de la Villette in Parijs, maar ook naar het Badeschiff in Berlijn.

,,Parijs, Berlijn, Tilburg, dat is een heel logisch rijtje”, glimlacht Kristel Scheffers, de voorzitter van de Tilburgse tak van het zwemevenement. De organisatie organiseerde twee jaar achter elkaar een zwemwedstrijd in de haven. Ze hebben affiniteit met de haven én willen Tilburgers in beweging krijgen. ,,We dachten: laten we de gemeenteraad een handje helpen.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.