Stefanie Vatta, welzijnswethouder in Oisterwijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Stefanie Vatta, welzijnswethouder in Oisterwijk.

Eén loket vergt in Oisterwijk lange adem: geduld raakt op in gemeenteraad

OISTERWIJK - Waar kan een Oisterwijker die zorg nodig heeft terecht? Dat hangt natuurlijk van het probleem af: geld, gezondheid, leeftijd. Maar hoe mooi zou het zijn als één telefoonnummer of mailadres tot de juiste hulp leidt.

 1. Gigantische operatie ETZ: nieuwbouw voor alle spoedzorg, verpleegbedden en grote parkeergarage
  PREMIUM
  Video

  Giganti­sche operatie ETZ: nieuwbouw voor alle spoedzorg, verpleeg­bed­den en grote parkeerga­ra­ge

  TILBURG - Het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg staat aan de vooravond van een enorme uitbreiding. Het gaat zijn spoedzorg concentreren in een nieuwbouw bij locatie ETZ Elisabeth. Ook alle verpleegafdelingen - waar patiënten overnachten - komen op deze plek, evenals een nieuwe parkeergarage. De bouw start in 2022, ingebruikname is in 2025. Het is de opmaat naar een volledig nieuw ziekenhuis.
 2. Eindelijk (bijna) vakantie voor verpleegkundigen na maanden coronaleed: ‘Het ging buiten alle menselijkheid om’
  PREMIUM

  Eindelijk (bijna) vakantie voor verpleeg­kun­di­gen na maanden coronaleed: ‘Het ging buiten alle menselijk­heid om’

  DEN BOSCH/TILBURG - Ze zagen van héél dichtbij, in hun eigen ziekenhuizen, wat corona veroorzaakte. De een op de IC, een ander op de corona-afdeling, de derde noodgedwongen thuis. Nederland gaat zo langzamerhand in vakantiemodus, dus zij - drie Brabantse verpleegkundigen - ook. Even adempauze. Tijd om terug te blikken. En durven ze het eigenlijk al aan om er op uit te gaan? ,,Vakantie is een keuze. Als het niet verantwoord is, blijven we gewoon in Nederland.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.