Volledig scherm
De Niet Thuis Huizen. © Sander van Bussel

Een nieuw leven voor De Niet Thuis Huizen

TILBURG - Kunstwerk De Niet Thuis Huizen in de Spoorzone krijgt een tweede leven. De twee houten huisjes met rubberen laarzen eronder staan nu te verloederen naast de LocHal. Voor het opknappen van de huisjes hebben B. en W.  6.673 euro in de gemeentebegroting opgenomen. Van een deel van dat bedrag worden zonnepanelen op het dak gelegd.

De twee houten huisjes zijn in 2011 gemaakt door Sander van Bussel, lid van kunstenaarscollectief Tilburg CowBoys. Ze stonden op de pier bij de Piushaven. Als passanten op een van de bellen naast de deur drukten hoorden ze een verhaal van een buurtbewoner. 

Verhuisd

Het was de bedoeling dat deze huisjes een jaar zouden blijven staan. Dat liep uit. In 2014 zijn De Niet Thuis Huizen verhuisd naar de Brokxlaan.  De verhalen zijn op dit moment niet te horen en de huisjes zijn niet onderhouden. Raadslid Bas Verberk (D66) vroeg B en W om de huisjes in oorspronkelijke staat terug te brengen. 

In januari is een inspectie uitgevoerd en vond overleg plaats over de herstelwerkzaamheden.  Hierbij waren de kunstenaar Sander van Bussel, een medewerker van de gemeente en een specialist van de kunstwacht aanwezig.

Verlengsnoer

Naast het herstel van de huizen, moet de audiotechniek worden vervangen en is een aanpassing nodig in de stroomvoorziening. Het kunstwerk wordt nu  gevoed met een verlengsnoer, de kans op beschadiging is groot. Om die reden wordt nu aan zonnepanelen gedacht. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.