Volledig scherm
De Grootste Kijkdoos van Nederland © Nanda van Alebeek

Een replica van de Grootste Kijkdoos van Nederland staat straks in Villa Pardoes

KAATSHEUVEL - Villa Pardoes staat donderdagmiddag in het teken van de onthulling van een bijzondere kijkdoos. Het gaat om een replica van de Grootste Kijkdoos van Nederland. Deze is speciaal voor de organisatie gemaakt en wordt aangeboden door kunstenares Nanda van Alebeek uit Zaltbommel.

De originele kijkdoos heeft een tijdje tentoon gestaan op het Kerkdrielse Mgr. Zwijsenplein en was eveneens te bewonderen op Het Cultuurfestival van de Bommelerwaard. De inhoud van het houten bouwsel verandert steeds. Zo zijn thema’s als de vier jaargetijden mogelijk, maar ook thema’s met Pasen of dieren. Momenteel staat de kijkdoos in het teken van de winter.

Het prototype van het project wordt door kunstenares Nanda van Alebeek geschonken aan Villa Pardoes. Het kunstwerk wordt in aanwezigheid van Olaf Vugts van de Efteling, algemeen directeur van Villa Pardoes Peter Persoon en de kinderen uit de villa in ontvangst genomen.

Volledig scherm
Het prototype dat wordt geschonken aan Villa Pardoes. © Nanda van Alebeek
  1. Respect voor het besluit van Bert Schellekens tijdens afscheid van de raad

    Respect voor het besluit van Bert Schelle­kens tijdens afscheid van de raad

    GOIRLE - Als een ‘Alice in Wonderland’ had Bert Schellekens zijn eerste tijd als wethouder in Goirle ervaren. Na 1 jaar en negen maanden moest hij toegeven niet in dat land thuis te horen. ,,Al je enthousiasme ten spijt", zo zwaaide burgemeester Mark van Stappershoef Schellekens dinsdagavond uit. Schellekens zelf keek toch in tevredenheid terug. ,,Hoewel ik er wel verschrikkelijk van baal dit besluit te moeten nemen.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.