De noeste arbeiders van Disco Snolly vullen het ene na het andere pakket. Aan boord: onder meer een discolamp, plaat, flesjes Jägermeister en ijsfonteinen.
Volledig scherm
De noeste arbeiders van Disco Snolly vullen het ene na het andere pakket. Aan boord: onder meer een discolamp, plaat, flesjes Jägermeister en ijsfonteinen. © Disco Snolly

Eenzame thuisfeestjes worden steeds inventiever: Disco Snolly komt met doe-het-zelf-discopakketten

Vrij 3 apr: De thuisfeestjes worden steeds inventiever. Het bekende Tilburgse feest Disco Snolly komt nu met een pakket voor de doe-het-zelfdisco. Met discolamp, flesjes Jägermeister, ijsfonteinen, een lp voor de afterparty en bingokaarten. ,,Je wil toch iets van je laten horen”, zegt Dirk de Leeuw. 

Hoe langer de isolatie duurt, hoe doordachter de ‘eenzame feestjes’ worden. Twee weken geleden popte er al een quarantainedisco op, kroegbazen streamen live vanuit het café en Disco Snolly - maandelijks in Cul de Sac - brengt nu een ‘doe-het-thuispakket’ bij de mensen langs. 

,,Hoe hou je jezelf bezig”, zegt Dirk de Leeuw, één van de Disco Snolly-organisatoren. ,,Er zitten honderdduizend-en-één ideeën in je hoofd, maar je kunt er op het moment zo weinig mee. En terecht hoor.” Dan maar een disco bij mensen thuis. Zaterdag is er een Disco Snolly op de livestream. ,,Live uitgezonden, opgenomen met vier of vijf camera's en met een lichtshow.”

‘In de lampenkap hangen’

Quote

We moeten nu al op en neer naar Amsterdam, Nijmegen en Oud-Beijerland om ze af te leveren.

Dirk de Leeuw

Die disco is door iedereen te bezoeken, wie extra los wil gaan, kan een pakket bestellen. Er zitten onder meer bingokaarten in (‘met echte prijzen‘) en een plaat voor op de platenspeler. ,,Met een Disco Snolly-mix, die hadden we al voor dit uitbrak, ze komen nu goed van pas.”

Met de pakketten komt nadrukkelijk de oproep om thuis te feesten, maar geen huisfeestjes te geven. Ze zijn bedoeld om ‘lekker in je eentje of samen met je partner onbeschoft dronken worden en in je eigen lampenkap hangen.’

Ze houden het op vijftig pakketten, anders is het organisatorisch niet te doen. De Leeuw lacht. ,,We dachten dat het leuk zou zijn voor Tilburgers, maar we moeten nu al naar Amsterdam, Nijmegen en Oud-Beijerland om ze af te leveren. Ook daar zijn ze verkocht.”

Omdat livestreamen via Facebook niet (goed) werkt, bouwen ze zelf een site voor de uitzending. Het adres verschijnt vandaag of morgen op de Facebookpagina van Snolly. 

  1. Koeienkwestie in Riel weer voor de rechter: ‘Had het college van Goirle geen sorry kunnen zeggen?’

    Koeienkwes­tie in Riel weer voor de rechter: ‘Had het college van Goirle geen sorry kunnen zeggen?’

    BREDA/GOIRLE - De uitspraak van de bestuursrechter in 2017 over het houden van koeien aan de Oude Tilburgsebaan in Riel is toen verkeerd geïnterpreteerd door het college van B en W van Goirle. Dat concludeerde de bestuursrechter in Breda vrijdag. ,,Dat betekent dat de heer Kosten twee jaar heeft moeten wachten voordat zijn klacht werd opgelost. Had het college niet een gebaar kunnen maken? Al is het maar een sorry", zo vroeg rechter mr. Kok zich vrijdag af.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.