Volledig scherm
Juliana Rios wordt artist in residence in Esbeek. © Juliana Rios

Eerste Esbeekse artist in residence zwaait uit met eindexpo en onthulling muurschildering

ESBEEK - Juliana Rios, de eerste artist in residence in Esbeek, opent op vrijdag 26 juli haar eindexpositie in voormalige basisschool De Wingerd. De expositie laat het werk zien dat de Colombiaanse kunstenares heeft gemaakt tijdens haar verblijf van drie maanden in Esbeek. 

Volledig scherm
De eindexpositie van Juliana Rios opent op 26 juli en duurt tot en met 4 augustus. © Artist in Residence Esbeek

De opening van de expositie is om 19.00 uur. Om 19.30 uur zal Rios wat vertellen over haar ervaringen in het dorp. Om 20.00 uur is er een gezamenlijke wandeling naar het viaduct over de Groenstraat, waar de muurschildering ‘Walking Together’ officieel zal worden onthuld. De tentoonstelling duurt tot en met zondag 4 augustus.

Juliana Rios is de eerste artist in residence die in de voetsporen mocht treden van Andreas Schotel. De Rotterdamse kunstenaar verbleef tussen 1924 en 1984 iedere zomer in zijn tuinhuisje in Esbeek, waar hij uitgebreid het plattelandsleven in de regio vastlegde. Esbeek wil voortaan ieder jaar een kunstenaar uitnodigen die als buitenstaander het dorpsleven vastlegt.

Volledig scherm
De Colombiaanse kunstenares Juliana Rios maakt momenteel een grote muurschildering onder het viaduct van de N269 over de Groenstraat in Esbeek. © Pix4Profs / Jules van Iperen

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.