Volledig scherm
PREMIUM
Van het Vrijthof in Maastricht naar de Vrijthof in Hilvarenbeek is 150 kilometer mountainbiken. © Vrijthof-Vrijthof Bike Challenge

Eerste mountainbiketocht van Vrijthof naar Vrijthof overtreft nu al de verwachtingen

HILVARENBEEK - Elke keer als Willem van Abeelen het bedrag hardop uitspreekt, schrikt hij er weer een beetje van. Toch heeft de eerste editie van de Vrijthof-Vrijthof Bike Challenge écht al 164.000 euro opgebracht voor de KWF Kankerbestrijding. ‘Met 1.500 euro waren we al blij geweest’, zegt een verblufte mede-organisator Van Abeelen.

Volledig scherm
Willem van Abeelen. © Harrie Wenting

De eerste editie van de mountainbiketocht van Maastricht naar Hilvarenbeek moet nog worden gereden, maar nu al hoort Van Abeelen het regelmatig: dit wordt het Nederlandse alternatief voor de Alpe d’HuZes. De vergelijking met het jaarlijkse evenement, waarbij duizenden wielrenners voor het goede doel de Franse Alpe d’Huez beklimmen, maakt Van Abeelen trots. Al wil hij eerst deze eerste aflevering maar eens in goede banen leiden. 

600 mountainbikers gaan zaterdagochtend van start op het Vrijthof in Maastricht om rond 14.00 uur 150 kilometer verderop te finishen op die andere Vrijthof. In Hilvarenbeek dus. ,,Ongeveer halverwege, in het Belgische Bree, wilden we een eet- en drinkpost opstellen. Blijkt dat ze daar óók een Vrijthof hebben”, zegt Van Abeelen. ,,Eigenlijk doen we dus drie keer een Vrijthof aan.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.