Eerste schooldag Torenlei in Esbeek

ESBEEK - Een spannende dag voor de kinderen van basisschool en kinderopvang Torenlei. Zij kregen woensdag voor het eerst les in de tot school verbouwde kerk van Esbeek. Hun docenten waren de hele vakantie bezig geweest met de verhuizing van voormalige basisschool De Wingerd naar het nieuwe onderkomen, maar woensdag was alles klaar voor de lessen.

Ouders en kinderen verzamelen zich bij het kerkgebouw voor de eerste schooldag.
Volledig scherm
Ouders en kinderen verzamelen zich bij het kerkgebouw voor de eerste schooldag. © BD
Quote

Ik heb een gevoel van, yes, we gaan het hier maken.

Juf Laura van Knegsel (groep 7/8)

Niet alleen de kinderen keken woensdag hun ogen uit, ook veel ouders waren 's ochtends naar het voormalige kerkgebouw gekomen om de klaslokalen te bewonderen. Het maakte indruk. ,,Het gebouw straalt warmte uit. Mooi en bijzonder dat de contouren van de kerk zo goed in tact zijn gebleven bij de verbouwing”, zei Sanne van Lieshout, die haar drie kinderen naar school kwam brengen. Ook Joost van de Heijning, die twee kinderen op Torenlei heeft, was enthousiast: ,,Heel goed voor de leefbaarheid van het dorp dat dit is gerealiseerd.”

Vakantieverhuizing

Voordat de lessen echt van start gingen, maakten de groepen nog een rondje door hun nieuwe onderkomen. Directeur Will van Dijk zag het tevreden aan: ,,We hebben in de vakantie keihard doorgewerkt om alles klaar te maken voor de eerste schooldag. Alle docenten en vaak ook hun partners hebben meegeholpen. Omdat er ondertussen ook nog geklust werd in het gebouw was het soms behelpen, maar gisteren wist ik; nu is alles goed.”

Natuurlijk waren er woensdag nog wat puntjes van aandacht. De zoemer deed het niet en de handdoekjes in de toiletten ontbraken nog. Maar juf Laura van Knegsel van groep 7 en 8 voelt zich al helemaal thuis bij Torenlei. ,,Dit is nu echt ons plekje. Ik heb een gevoel van, yes, we gaan het hier maken.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.