Volledig scherm
Spannend zo'n eigen zaak: eetwinkel Verzot opent dinsdag de deuren. De verbouwing duurde acht weken. © Bas Vermeer

Eetwinkel Verzot klaar voor opening: ‘Ik was superrelaxed, nu begint het wel spannend te worden’

Vrij 10 mei: Waarom zou je nog thuis koken als je een kippenbout met pruimen, olijven en couscoussalade af kunt halen? Of een rode curry met groenten, kardemomrijst en een zoetzuurtje. Die kant-en-klaar maaltijden staan bij Eetwinkel Verzot, de nieuwkomer van het Besterdplein, volgende week op het menu. 

Volledig scherm
Je kunt er (onder meer) kazen krijgen, charcuterie, tapenades, olijven, speciaalbier of zelfgebakken producten zoals cannolis met roomvulling. © Bas Vermeer

,,Steeds vaker bestellen of halen mensen iets af, maar veel van het aanbod in Tilburg is vet”, vertelt Denise Hellmig (36). Een jaar geleden ontstond het idee om een Eetwinkel te beginnen, vol door haarzelf uitgekozen producten. 

Je kunt er (onder meer) kazen krijgen, charcuterie, tapenades, olijven, speciaalbier en diverse wijnen. En dan zijn er nog vers bereide maaltijden om op te warmen, salades én belegde broodjes.

Ottolenghi

Quote

Het is hipper en leuker dan ooit. Dat is ook een reden om Verzot te beginnen

Een grote, open keuken beslaat de achterste helft van het knusse winkeltje aan het Besterdplein. De verbouwing van het pand waar vroeger een kledingzaak zat duurde acht weken. De keuken werd speciaal voor Verzot geïnstalleerd. ,,Ik was tot voor kort superrelaxed, maar nu begin ik het wel spannend te vinden.”

Veel inspiratie haalt ze uit het werk van Yotam Ottolenghi, een Israëlisch-Britse kok. ,,Hij kookt met heel veel groenten, op zo'n manier dat je het vlees totaal niet mist. Ik ben geen vegetariër, wel tegen verspilling.” 

Weer kok én eigenaar

Volledig scherm
Ze put ook inspiratie uit het werk van Yotam Ottolenghi, een Israëlisch-Britse kok © Bas Vermeer

Denise rondde de koksopleiding af, werkte zeven jaar als kok in verschillende Tilburgse keukens. Daarna werkte ze zeven jaar als designer en twee jaar als conceptontwikkelaar. ,,De laatste jaren worden koken en lekker eten steeds meer gewaardeerd. Het is hipper en leuker dan ooit. Dat is ook een reden om Verzot te beginnen.”

Maar het is spannend, zo'n eigen zaak. ,,Mensen komen hier al aan de deur. We zijn nog niet open, maar ik heb gisteren al een bedrijfsontbijt verzorgd. En de eerste tien mensen hebben volgende week al een maaltijd gereserveerd.” Ze lacht: ,,Hopelijk zet die tendens zich voort.”

Dinsdag is Verzot voor het eerst open. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.