Volledig scherm
De acteurs van De Sprookjessprokkelaar gaven maandag een korte preview, nog zonder kostuums. © FOTO © EFTELING LEVIN & PAULA PHOTOGRAPHY

Efteling-musical De Sprookjessprokkelaar wordt acrobatisch en poëtisch spektakel

KAATSHEUVEL - Na de swingende humor van De Gelaarsde Kat, belooft de nieuwe Efteling-musical De Sprookjessprokkelaar vooral een fantasierijk, poëtisch en acrobatisch schouwspel te worden. Dat bleek maandag tijdens een 7 minuten durende sneak preview van de musical, die op 30 september in première gaat. 

Volledig scherm
De acteurs van De Sprookjessprokkelaar gaven maandag een korte preview, nog zonder kostuums. © FOTO © EFTELING LEVIN & PAULA PHOTOGRAPHY

De Sprookjessprokkelaar is alweer de 15de theaterproductie van de Efteling. De musical vertelt het verhaal van de 12-jarige Sterre, die met haar opa aan de rand van het bos woont. Als Sterre haar enige boek letterlijk kapotgelezen heeft, gaat ze op zoek naar een sprookjesbibliotheek in een verlaten kasteel. Ondertussen waart steeds de geheimzinnige figuur de Sprookjessprokkelaar rond. 

,,Ik wil de rest zien, dit smaakt naar meer", zei kinderboekenschrijver Paul van Loon enthousiast na de korte vertoning. De musical is gebaseerd op het gelijknamige boek dat Van Loon in 2014 schreef samen met Laurentien van Oranje. ,,Een jaar geleden vertelde de Efteling dat ze het verhaal tot musical wilde maken", zegt Van Loon. ,,Ik vond het geen moment moeilijk om het verhaal los te laten, want je weet dat de Efteling er altijd iets heel bijzonders van maakt."

Dat blijkt wel uit het feit dat er een recordaantal van 132 kostuums klaar zijn gemaakt voor de musical. Voor het eerst wordt er in een Efteling-musical ook gebruik gemaakt van acrobatiek en projectie. De musical zal van september tot maart 2018 te zien zijn.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.