Volledig scherm
Vogelrok Efteling © gratis

Efteling opent in 2020 een groter Reizenrijk met nieuwe attractie

KAATSHEUVEL - De Efteling gaat het Reizenrijk uitbreiden tussen Horst en N261. In 2020 moet het drie hectare grote parkdeel open voor het publiek. ,,Inclusief een nieuwe attractie", zo bevestigt directeur Fons Jurgens.    

Op de langgerekte strook van acht hectare tussen de twee wegen komt het nieuwe gedeelte van het park. ,,De eerste drie hectare van dat gebied gaan we ontwikkelen, zodat het in 2020 open kan voor het publiek. Dan moet ook de nieuwe attractie daar klaar zijn.”

Voorlopig geheim

Wat het gaat worden, blijft voorlopig nog een goed bewaard geheim. ,,Het wordt geen kleintje, maar zeker geen zestig meter hoog en ook niet schreeuwerig.” 

Het toekomstige parkdeel zal direct aansluiten op het Reizenrijk en ook diezelfde naam krijgen. Dus geen Strookrijk of andere door fanatieke fans al bedachte namen. ,,We houden het gewoon op Reizenrijk en binnen die sfeer past straks ook de nieuwe attractie.” Dat kan dus van alles zijn, want in dit voormalige Noorderpark staan onder meer de Carnaval Festival, Pagode en Vogelrok.

Tekst gaat verder onder de foto.

Volledig scherm
Foto vanaf de Pagode over het Reizenrijk met in de verte de bossen waar in 2020 het nieuwe gedeelte van het park zal openen. © Nico Snels/BD

Geen bedenkingen

Om nu te kunnen starten met de uitbreiding is ten eerste een ‘verklaring van geen bedenkingen’ vereist. De gemeenteraad zal daarover in de vergadering van februari een besluit nemen. Daarna volgt de gebruikelijke procedure voor de Omgevingsvergunning.'' 

Verleggen Horst

Het verleggen van de Horst valt onder de verantwoordelijkheid van de gemeente. Dat geldt ook voor de geplande snelfietsroute over Loonse grond. Eind dit jaar zou het zover moeten zijn. ,,De bestaande verbindingsweg tussen de twee dorpen blijft in elk geval open voor het verkeer totdat het nieuwe traject helemaal klaar is.”  

Lees alles over de Efteling op bd.nl/efteling

BD nieuwsapp, download nu! Klik hier voor iOS of hier voor Android!
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.