Volledig scherm
Rik de Pina poseerde in 201m met zijn neefje voor zijn langgevelboerderij, in de hoop dat de gemeente aan verplaatsing ervan zou meewerken. © Jeroen de Jong / Beeld Werkt

Eigenaar Broekzijde 11 niet blij met Moergestels fietspad voor zijn deur

MOERGESTEL - ,,Ik ben blij dat er eindelijk duidelijkheid is. Dat fietspad moet er komen. Maar ik had gehoopt dat het mes aan twee kanten zou snijden. Nu krijg ik pal voor mijn deur een fietspad. Uit oogpunt van leefbaarheid en veiligheid lijkt me dat niet goed. Ik ga bezwaar maken."

Zo reageert Rik de Pina op het collegebesluit om bij zijn langgevelboerderij op Broekzijde 11 de rijbaan voor auto's te versmallen, waarna er genoeg ruimte overblijft voor een vrijliggend fietspad naar Haghorst. De Pina had gehoopt dat Oisterwijk mee zou werken aan verplaatsing van zijn boerderij. Hij had daarvoor een plan ingediend.

Peter van de Wouw, voorzitter van Moergestel Fietsdorp, is wel ronduit gelukkig met het collegebesluit: ,,Een gelijkaardige oplossing als die op de Hakvoortseweg in Hilvarenbeek is wat ons betreft prima."

Ook Diana van den Boer is blij met dit collegevoorstel. Haar dochter Inge haalde drie jaar geleden bijna 12.000 euro voor het fietspad op. 

Volledig scherm
De wegversmalling op de Hakvoortseweg in de gemeente Hilvarenbeek. © Google Streetview

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.