De flitspaal aan de Ringbaan West in Tilburg, bij de kruising met Kwaadeindstraat. Deze straat in Brabant op plaats 30 van lucratiefste palen, met 2.164 boetes in de vier zomermaanden.
Volledig scherm
De flitspaal aan de Ringbaan West in Tilburg, bij de kruising met Kwaadeindstraat. Deze straat in Brabant op plaats 30 van lucratiefste palen, met 2.164 boetes in de vier zomermaanden. © Beeld Werkt

Eindhovense paal is ‘flitskoning’ van Brabant, Ringbaan Oost in Tilburg goede tweede

Bekijk 'jouw' flitskastDe flitspaal aan de Ringbaan Oost in Tilburg blijft het meest actief van deze regio. Maar in heel Brabant moet hij het afleggen tegen die aan de John F. Kennedylaan in Eindhoven. Dat blijkt uit informatie van het ministerie van Justitie en Veiligheid, dat ook cijfers bekendmaakte over flitspalen. Die keek ook naar trajectcontroles. 

Op de enige Brabantse trajectcontrole, die op de A58 tussen Bergen op Zoom en Roosendaal, zijn in de vier maanden rond de afgelopen zomer 15.447 boetes uitgedeeld. Dat is een flink stuk minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Toen ging het om 35.045 boetes. 

Naar verhouding levert de trajectcontrole op de A58 niet veel geld op voor Justitie. Bij de Westerscheldetunnel hangt landelijk gezien de minst lucratieve trajectcontrole. De A2 tussen Amsterdam en Utrecht leverde de meeste boetes op. Landelijk werden er in de maanden mei, juni, juli en augustus 706.585 boetes uitgeschreven op trajectcontroles. Dat zijn er bijna 80.000 minder dan dezelfde periode vorig jaar. 

Flitsers

In de top drie van meest actieve flitspalen staan er twee uit Tilburg: die aan de Ringbaan Oost bij de Caspar Houbenstraat en een aan het begin van de N65. Flitskoning van Brabant is die aan de westbaan van de John F. Kennedylaan in Eindhoven. Daar werd in vier maanden tijd 9.517 keer een hardrijder op de foto gezet. 

In onderstaande tabel staan alle Brabantse flitskasten. Zoek hieronder op hoeveel keer de flitspaal bij jou in de buurt actief is geweest in mei, juni, juli en augustus. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.