Volledig scherm
© Thinkstock

EK jeugdbowlen mogelijk naar Tilburg

TILBURG - Het Europees Kampioenschap jeugdbowlen is volgend jaar mogelijk in Tilburg. Burgemeester en Wethouders beslissen dinsdag of ze eraan meewerken. 

Dat antwoordde wethouder Marcelle Hendrickx maandag op vragen van SP-fractievoorzitter Helma Oostelbos. Die wist dat er al sinds 2017 over die mogelijkheid contact was tussen toenmalig sportwethouder Hans Kokke (ook SP) en de Nederlandse Bowling Federatie. 

Volgens Oostelbos zijn er toezeggingen gedaan waar Tilburg inmiddels niet meer onderuit kan. Maandag begon het EK jeugdbowlen 2019 in Wenen. Aan het slot van het toernooi wordt bekend gemaakt welke stad volgend jaar aan de beurt is.

Flinke bijdrage gevraagd

Hendrickx, die haar afgezwaaide collega Erik de Ridder verving, ontkende dat er toezeggingen zijn gedaan.  ,,Wij zijn altijd enthousiast en welwillend om sportevenementen naar onze stad te halen. Op die manier zijn er gesprekken gevoerd. De vraag  aan Burgemeester en Wethouders is nu of we bereid zijn dat te organiseren, maar het gaat ook om een flinke bijdrage. Het ligt dinsdag op tafel om te besluiten. Tot die tijd kan ik er niks over zeggen.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.