Volledig scherm
Langzaam worden - vanuit de Katterugflat - de contouren zichtbaar van de nieuwe Emmastraat en Hendrikhof. © Jan van Eijndhoven

Emmastraat en Hendrikhof: metamorfose Tilburgs stadshart in volle gang

TILBURG - Langzaam worden - vanuit de Katterugflat - de contouren zichtbaar van de nieuwe Emmastraat en Hendrikhof.  De kap van het eerste stukje Emmastraat is verwijderd: alles is erop gericht daar voor de eindejaars feestdagen weer winkels te kunnen openen. 

Links op de foto zijn de eerste van twee lagen van een nieuwe stuk van de parkeergarage Emmapassage in aanbouw te zien. Het achterste stuk van de passage met kap wordt later gesloopt, op die plek komt een nieuw plein dat via de nieuwe Frederikstraat de verbinding maakt naar de Heuvelstraat en het Pieter Vreedeplein. 

Aan deze Frederikstraat komt - ter hoogte van de blauwe vrachtwagen en links daarvan - een nieuwe woontoren. Van Schijndel Bouwgroep en Van de Ven Bouw en Ontwikkeling klaren de monsterklus samen in 2,5 jaar tijd. Het werk ligt de komende 2,5 week stil.  Bekijk hier hoe dit deel van Tilburgs stadshart er over enkele jaren uitziet.  

  1. Wandelexcursie in duinen: ‘75 jaar vrede, maar de bomkraters zijn nog altijd te zien’

    Wandelex­cur­sie in duinen: ‘75 jaar vrede, maar de bomkraters zijn nog altijd te zien’

    KAATSHEUVEL - Het mag dan 75 jaar vrede zijn, in de Loonse en Drunense Duinen is nog altijd veel oorlogsverleden zichtbaar, zegt natuurgids Peter van der Velden. Zondag verzorgt hij, samen met andere andere gidsen van IVN de Langstraat de Waertman, een excursie vanaf de Roestelberg in Kaatsheuvel naar Westloon. ,,Een amateur historicus gaat mee om te vertellen wat er zich in dit gebied zoal heeft afgespeeld.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.