Volledig scherm
PREMIUM
Wat verwachten college en raad in Hilvarenbeek nu eigenlijk van elkaar? © Jeroen Verhelst / Beeld Werkt

Ergernis over open-eindjes-beleid in Hilvarenbeek

ANALYSEHILVARENBEEK - Wethouder Guus van der Put beleeft een moeizame start in Hilvarenbeek. Drie van zijn voorstellen kwamen donderdag zwaar onder vuur te liggen, terwijl een vierde al bij voorbaat van de agenda was gehaald. Het roept vooral de vraag op wat college en raad in Hilvarenbeek nu eigenlijk van elkaar verwachten.

Hij heeft niet de makkelijkste portefeuille in het Hilvarenbeekse college, met thema’s als ruimtelijke ordening, volkshuisvesting en duurzaamheid. Maar voor wethouder Guus van der Put, die van 2014 tot 2018 dezelfde rol vervulde in buurgemeente Goirle, is het bekend terrein. Toen hij begin dit jaar solliciteerde voor de wethouderspost in Hilvarenbeek, was het dan ook zijn ervaring waardoor hij als één van de drie meest geschikte kandidaten uit de bus kwam.

  1. Komt het nog goed met Hudson's Bay in Tilburg en Den Bosch?
    PREMIUM

    Komt het nog goed met Hudson's Bay in Tilburg en Den Bosch?

    Bij de warenhuizen van Hudson's Bay is het business as usual. Tenminste, dat zegt woordvoerder Janneke Dijkstra. Volgens haar is nog helemaal niet bekend welke maatregelen de directie neemt om de negatieve spiraal te doorbreken. Uit interne stukken blijkt dat dat dertien warenhuizen in Nederland dit jaar meer dan 80 miljoen euro verlies draaien. Bij vakbond CNV zijn inmiddels de eerste berichten van verontruste medewerkers binnengekomen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.

poll

Jordens Peters verdient per direct een plaats in de basisopstelling van Willem II

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
408 stemmen