Volledig scherm
PREMIUM
Wat verwachten college en raad in Hilvarenbeek nu eigenlijk van elkaar? © Jeroen Verhelst / Beeld Werkt

Ergernis over open-eindjes-beleid in Hilvarenbeek

ANALYSEHILVARENBEEK - Wethouder Guus van der Put beleeft een moeizame start in Hilvarenbeek. Drie van zijn voorstellen kwamen donderdag zwaar onder vuur te liggen, terwijl een vierde al bij voorbaat van de agenda was gehaald. Het roept vooral de vraag op wat college en raad in Hilvarenbeek nu eigenlijk van elkaar verwachten.

Hij heeft niet de makkelijkste portefeuille in het Hilvarenbeekse college, met thema’s als ruimtelijke ordening, volkshuisvesting en duurzaamheid. Maar voor wethouder Guus van der Put, die van 2014 tot 2018 dezelfde rol vervulde in buurgemeente Goirle, is het bekend terrein. Toen hij begin dit jaar solliciteerde voor de wethouderspost in Hilvarenbeek, was het dan ook zijn ervaring waardoor hij als één van de drie meest geschikte kandidaten uit de bus kwam.

  1. Twee overvallen op horecazaken binnen 10 minuten tijd in Tilburg, vermoedelijk schot gelost
    VIDEO

    Twee overvallen op horecaza­ken binnen 10 minuten tijd in Tilburg, vermoede­lijk schot gelost

    TILBURG - In Tilburg zijn vrijdagavond even voor 21.30 uur binnen 10 minuten tijd twee overvallen gepleegd op horecagelegenheden. Chinees afhaalrestaurant Ho-Ho aan het Pieter Postplein en een cafetaria De Vriendschap aan de Goirkestraat zijn overvallen. Aan het Pieter Postplein zou een keer in de lucht zijn geschoten. Het is nog niet duidelijk of het om een of meerdere daders gaat. Dat meldt de politie.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.