Volledig scherm
PREMIUM
Het betreffende viaduct over de Groenstraat. Voor de muurschildering wordt het linker oppervlak onder het viaduct gebruikt, met uitlopers naar de buitenzijde. Er wordt acrylverf gebruikt. © Google Street View

Esbeek wil viaduct versieren met muurschildering door artist in residence

ESBEEK - In veel Latijns-Amerikaanse landen zie je ze op elke straathoek, kleurrijk beschilderde muren ter ere van lokale bewoners, gemeenschappen of historische gebeurtenissen. Als het aan artist in residence Juliana Rios ligt, krijgt ook Esbeek binnenkort zo'n muraal. En wel onder het viaduct over de Groenstraat.

De Colombiaanse Rios verblijft sinds medio mei drie maanden in Esbeek, waar ze zich als buitenstaander laat inspireren door wat ze om zich heen ziet. Al na enkele dagen in Esbeek toonde de kunstenares zich onder de indruk van wat er in het dorp allemaal wordt bereikt door de hechte samenwerking tussen inwoners. Dat moet dan ook het thema worden van een grote muurschildering.

  1. Van geraamte tot volledige attractie: de opbouw van de Tilburgse kermis in beeld
    fotoreportage + Video

    Van geraamte tot volledige attractie: de opbouw van de Tilburgse kermis in beeld

    TILBURG - Stukje bij beetje begint de enorme Tilburgse kermis vorm te krijgen. De opbouw is dinsdag om 12 uur van start gegaan en gaat door tot vrijdag. De binnenstad staat tot woensdag 1 augustus in het teken van de 453ste kermis van Tilburg. De geraamtes van de attracties, die steeds hoger worden, trekken veel bekijks. Maar voor wie er pas naartoe gaat als alles af is: hier is de opbouw van het (voor sommigen) hoogtepunt van het jaar in beeld.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.