Volledig scherm
PREMIUM
Het ETZ, locatie Elisabeth. © Hein Eikenaar/BD

ETZ bouwt nieuw 'Spoedplein’: alle spoedhulp en huisartsenpost bij elkaar

TILBURG - Het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis heeft plannen voor de nieuwbouw van een ‘Spoedplein’ nabij de Kempenbaan. Daar huizen in de toekomst alle spoedhulp en een huisartsenpost. In aanloop wordt de spoedeisende hulp vanaf maandag 27 mei geconcentreerd op locatie Elisabeth, de acute harthulp blijft bij locatie TweeSteden.

De spoedeisende hulp van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) is vanaf maandag 27 mei anders geregeld. Locatie TweeSteden wordt ingericht als Eerste Hart Hulp voor patiënten met acute hartproblemen. Patiënten die andere spoedhulp nodig hebben moeten naar locatie Elisabeth.

  1. Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

    Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

    TILBURG/BEGUR - De uitspraak van het Spaanse Hooggerechtshof leidde maandag tot hevige protesten in Spanje. Betogers hebben de wegen naar het Internationale vliegveld El Prat in Barcelona platgelegd en inmiddels zijn duizenden betogers onderweg naar het het Madrileense vliegveld Barajas-Adolfo Suárez om hetzelfde te doen. Boy Hulsteijn wilde na een reünie met zijn Brabantse familie aan de Costa Brava maandagavond terug naar Amsterdam, maar dit werd hem onmogelijk gemaakt. ,,We dachten dat het wel mee zou vallen, maar de hele pleuris is ontketend.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.