Volledig scherm
Psychiater Joachim Tilanus bij de ontvangstbalie van de nieuwe polikliniek Psychiatrie. © ETZ Fotografie & Film/Ellen den Ouden

ETZ Elisabeth bundelt psychiatrische zorg op nieuwe afdeling

TILBURG - De nieuwe afdeling Psychiatrie in het ETZ Elisabeth is gereed. Nog deze maand kunnen de eerste patiënten ontvangen worden. Alle psychiatrische zorg wordt vanaf dan verleend in het compleet verbouwde gedeelte van het Tilburgse ziekenhuis. 

De nieuwbouw biedt volgens psychiater en medisch manager Harold Kuijpers een mooie combinatie van twee werelden. ,,Psychiatrische en somatische zorg gaan hier hand in hand."  Polikliniek, dagbehandeling en verpleegafdeling liggen nu naast elkaar en dat is ideaal voor zowel patiënten en hun naasten als voor het medisch personeel.  

Op de polikliniek zijn dertien spreek- en behandelkamers voor de dagelijkse afspraken bij de specialisten. De dagbehandeling beschikt over zes ruimtes voor therapie en activiteiten en een grote gymzaal. De verpleegafdeling telt twaalf eenpersoonskamers met eigen toilet en douche. Centraal gelegen is de patiotuin, zodat patiënten altijd naar buiten kunnen. 

Ruim twee jaar geleden ging in het ETZ TweeSteden de vernieuwde afdeling Psychiatrie al open.  Op beide locaties kunnen patiënten die via de Spoedeisende Hulp binnen zijn gekomen, direct worden opgenomen. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.