Volledig scherm
Neuroloog Leo Visser bekijkt de resultaten tijdens het maken van een zenuwecho. © ETZ Fotografie & Film

ETZ krijgt drie nieuw erkenningen voor topklinische zorg

TILBURG - Drie zorgfuncties van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis zijn beoordeeld als 'topklinisch'. Het gaat om zenuwechografie, de behandeling van uitzaaiingen in de hersenen en de behandeling van hersentumoren.

De erkenning komt van de vereniging Samenwerkende Topklinische Opleidingsziekenhuizen. Dit zijn ziekenhuizen die complexe medische zorg bieden. Ze zijn niet direct verbonden aan een universiteit. 

Zorg is topklinisch als er excellente patiëntzorg is, voldoende opleidingsmogelijkheden bestaan en er regelmatig onderzoek naar de ziekte wordt gedaan door specialisten. 

De drie zorgfuncties van het ETZ worden opgenomen in het openbare Topklinisch Zorgregister. Daarin geven de zesentwintig topklinische ziekenhuizen in Nederland inzicht in de door hun geleverde zorg. Ziekenhuizen en huisartsen gebruiken het om patiënten te verwijzen.

Er waren al zes zorgfuncties van het ETZ in het register opgenomen. Dat worden er nu negen. 

  1. Wanhoopsbrief van Johan van Laarhoven aan minister: 'Haal mij en mijn vrouw uit deze nachtmerrie’

    Wanhoops­brief van Johan van Laarhoven aan minister: 'Haal mij en mijn vrouw uit deze nachtmer­rie’

    TILBURG - Coffeeshophouder Johan van Laarhoven, die al sinds 2014 vastzit in een Thaise gevangenis, smeekt minister Ferd Grapperhaus om hem en zijn vrouw zo snel mogelijk terug naar Nederland te halen. Dat doet hij in een brief die hij ‘vanaf de betonnen vloer’ van zijn Thaise gevangeniscel heeft geschreven. ,,We slapen hier zonder bed of matras en we doen noodgedwongen in de cel onze behoefte.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.