Volledig scherm
PREMIUM
Foto genomen op de intensive care van het ETZ. Woordvoerder Wim Pleunis: ,,Wij scoren goed op beoordelingen van patiënten en minder op lijsten zoals de Ziekenhuis Top 100, want wij leggen minder de nadruk op registreren.” © ETZ fotografie/Ellen den Ouden

ETZ Tilburg klimt iets omhoog in ziekenhuis top-100

TILBURG/WAALWIJK - Het Elisabeth TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg schuift drie plaatsen omhoog in de Ziekenhuis Top 100; plek 23. Vorig jaar was het hekkensluiter op deze lijst waar 26 topklinische ziekenhuizen van Nederland met elkaar worden vergeleken.

 ,,ETZ legt minder de nadruk op meten en registreren. We kiezen er liever voor om patiënten nadrukkelijk te betrekken bij hun behandeling. Dat maakt dat wij goed scoren in beoordelingen van onze patiënten en minder op een lijst zoals de Ziekenhuis Top 100.”
Dat zegt woordvoerder Wim Pleunis van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg. Hij reageert hiermee op de lage plek 23 die het Tilburgse ziekenhuis verwierf in deze jaarlijkse lijst voor topklinische ziekenhuizen van het AD en de regionale kranten waaronder Brabants Dagblad.

  1. ‘Hier is je vrijheid en oppassen, dat is te gemakkelijk’, vindt de raadsman van R.
    PREMIUM

    ‘Hier is je vrijheid en oppassen, dat is te gemakke­lijk’, vindt de raadsman van R.

    TILBURG - Roy R. uit Tilburg had gesmeekt om hulp, van wie dan ook. Nadat hij het huis uit moest, en zijn moeder hem niet hielp aan zijn medicatie, ging het mis. Hij schold twee agenten helemaal verrot. Onder meer. ,,Maar ik geef het je te doen. Zo'n jongen, net 18, zonder inkomen, zonder dak, zonder medicijnen en die moet zich dan toch nog aan de regels houden. Bij Jeugdzorg en Reclassering zijn tekorten en wordt hij niet geholpen. Eigenlijk gênant dat het zo gaat", vindt zijn raadsman.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.