L'Echo des Montagnes uit Tilburg maakte een video waarbij alle muzikanten thuis hun partij speelden.
Volledig scherm
L'Echo des Montagnes uit Tilburg maakte een video waarbij alle muzikanten thuis hun partij speelden. © Een still uit de video

Even niet samenspelen als orkest door corona? Dan speelt ieder zijn partij thuis en maak je er een video van

TILBURG - Wat doen je wanneer je als orkest niet allemaal samen mag komen om muziek te maken? Nou, dan neemt iedereen zijn partij thuis op en voeg je het samen tot een muziekstuk. Althans, zo dachten ze erover bij harmonieorkest L’Echo des Montagnes uit Tilburg.

Het idee kwam van hoornist en tweede dirigent Geerd Doomen. Hij stelde voor dat iedere muzikant zijn partij thuis zou spelen en opnemen. Doomen heeft daarna de video's gemonteerd om alles mooi bij elkaar te laten komen. En het resultaat mag er zijn, zo valt op YouTube te zien.

Gekozen werd voor Une Belle Histoire. Het nummer werd overigens opgedragen aan een van de trompettisten van het orkest. Hij is herstellende van het coronavirus. ,,En natuurlijk aan ieder ander die hiertegen vecht. Geniet ervan, vanuit huis, en blijf gezond!", zo laat het orkest weten.

  1. Als je niet in je eentje een monumentale villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er
    PREMIUM

    Als je niet in je eentje een monumenta­le villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er

    TILBURG - Stel: je kickt op marmeren vloeren en schouwen. Je wordt warm van kozijnen met rijke kuiven en meerkleurig gedecoreerde deuren. Friezen langs het plafond met grotesken en dolfijnen en lambrisering met guirlandes maken je dolenthousiast. Kortom, barok is helemaal je ding. Hollen dan naar Koningshoeven, de straat in Tilburg waar de villa te koop staat die dat allemaal heeft.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.