Corona Special
Volledig scherm
Corona Special © Werk van Martijn de Boer

Expositie Corona Special: virus door de ogen van Tilburgse kunstenaars

TILBURG - Bij het Metropolitan Museum in Tilburg is vanaf woensdag expositie Corona Special. Zo'n twintig plaatselijke kunstenaars laten hun licht schijnen op deze donkere tijden van Corona. 

De tentoonstelling bevat een verzameling beelden, zeefdrukken, assemblages, tekeningen, collages, aquarellen, etsen, tot en met een ‘Vakantieboek voor Thuisblijvers’. 

Berenjacht

Het Metropolitan Tilburg is in de Stedekestraat, de werken staan achter ramen en zijn vanaf de straat te zien. Voor kinderen zijn beren  verstopt als verwijzing naar het populaire Berenjacht. 

Corona Special
Volledig scherm
Corona Special © Werk van Ro-Nalt Schrauwen

De tentoonstelling is tot en met 1 juni.

De deelnemend kunstenaars zijn Abd Alkader Abd Alwahed, Martijn de Boer, Sjon Brands, John Dohmen, Janine Hendriks, Maria van der Heyden, Ad van Iersel, Walter Kerkhofs, Rudi Klumpkens, Carin de Kok, Ivo van Leeuwen, Jeroen de Leijer, Wijnand van Lieshout, Niels Mud, Kim Pattiruhu, Ellen Rijk, Marjolein Schalk, Ro-nalt Schrauwen, Moniek Smeets, Nick J Swarth, Stephan de Weert, Tine van de Weyer en Niko de Wit. 

Het werk is overwegend nieuw of aangepast aan het thema van de tentoonstelling. 

  1. Als je niet in je eentje een monumentale villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er
    PREMIUM

    Als je niet in je eentje een monumenta­le villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er

    TILBURG - Stel: je kickt op marmeren vloeren en schouwen. Je wordt warm van kozijnen met rijke kuiven en meerkleurig gedecoreerde deuren. Friezen langs het plafond met grotesken en dolfijnen en lambrisering met guirlandes maken je dolenthousiast. Kortom, barok is helemaal je ding. Hollen dan naar Koningshoeven, de straat in Tilburg waar de villa te koop staat die dat allemaal heeft.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.